Helft zzp’ers bereid te betalen voor payrollservice

0
370

Iets meer dan de helft van de zzp’ers (50,5%) is bereid om een bepaald percentage van het uurloon af te staan, in ruil voor de zekerheid van een payrollservice.

Gemiddeld zijn zij bereid om hier 2,4% van hun uurtarief voor neer te leggen. Zzp’ers in de leeftijd van 25-35 hebben het meeste over voor de zekerheid die payrolling biedt (3% van uurtarief). Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 780 zzp’ers in samenwerking met FreelancePayroll.

Zzp’er tussen 25-35 heeft meeste over voor zekerheid
Zzp’ers in de leeftijdsgroep van 25 tot 35 zijn gemiddeld bereid om 3% van hun uurtarief af te staan in ruil voor de zekerheid van een payrolldienst. Zelfstandigen in de leeftijd van 35 tot 45 hebben hier het minste voor over (1,9%). Vervolgens geldt dat, naarmate de leeftijd oploopt, zij steeds iets meer over hebben voor zekerheid.

Vergeleken met de resultaten van deze peiling in 2017 is het percentage dat niets wil betalen voor dergelijke diensten behoorlijk gegroeid. Wellicht omdat zzp’ers nu minder onzekerheden ervaren dan vorig jaar, zo concluderen de onderzoekers.

Vrouw bereid meer te betalen voor zekerheid
Vrouwen blijken gemiddeld bereid zijn om meer te betalen voor de zekerheden die een payrollbedrijf biedt dan hun mannelijke collega’s. Zij willen gemiddeld 2,8% van hun uurtarief neerleggen. Bij mannen is dit percentage gemiddeld 2,2%.

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 780 zzp’ers in Nederland.

Bron: ZZP Barometer, 15 januari 2019