Diversiteit werkt voor PDZ Uitzendbureau

0
194

PDZ Uitzendbureau organiseert rondom Diversity Day op 5 oktober verschillende activiteiten om aandacht te vragen voor diversiteit.

Doel is om samen een stap in de goede richting te zetten: een maatschappij waarin ieders unieke talenten worden gewaardeerd en benut.

Timo de Regt, directeur van STAN Partners (moederbedrijf van PDZ Uitzendbureau): “Wij vinden dat, hoe inclusiever wij zijn, des te beter wij onze ambitie waar kunnen maken om een toonaangevende intermediair te zijn die middenin de (arbeids)markt staat waarin wij actief zijn”.

Intern en extern inspireren en versterken
Om dit te bereiken organiseert PDZ Uitzendbureau voor medewerkers een interne challenge waarbij zij in teams aan de slag gaan met het thema diversiteit. Voor opdrachtgevers wordt er op 26 oktober Diversity Talk georganiseerd. Een rondetafelsessie met corporate antropoloog Janny Kappert waarin zij in gesprek gaan over wat diversiteit betekent en hoe het van waarde kan zijn voor organisaties.

Timo de Regt: “Wij streven ernaar dat de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven ook in het personeelsbestand van onze organisatie en dat van onze opdrachtgevers weerspiegeld is. Wij vinden het belangrijk om onze opdrachtgevers daarin te inspireren en versterken.”

Gastlessen op scholen
Vanuit maatschappelijke betrokkenheid bij de regio biedt PDZ Uitzendbureau op scholen gastlessen aan. Tijdens de gastles nemen intercedenten de studenten mee in het thema diversiteit en inclusie.

Interne bewustwording
Niet alleen rondom Diversity Day, maar ten alle tijden zijn diversiteit en inclusie een belangrijk thema bij PDZ Uitzendbureau. Want diversiteit werkt, maar om dit te bereiken moet je eraan blijven werken.

Zo tekent iedere medewerker tijdens zijn eerste werkweek een anti-discriminatie statement. Hiermee wordt benadrukt: “nee is oké”. Nee zeggen tegen discriminerende verzoeken is de norm en hierin worden intercedenten gesteund door de directie. Ook krijgen zij in het introductieprogramma een training over dit thema. PDZ Uitzendbureau/STAN Partners is daarnaast lid van een denktank binnen de ABU om leden en opdrachtgevers bewust te maken van dit maatschappelijke probleem en beleid op te stellen om discriminatie tegen te gaan.

Over STAN Partners
STAN Partners organiseert zich in 6 werkmaatschappijen met ieder hun eigen kracht binnen de arbeidsbemiddeling en bestaat uit PDZ Uitzendbureau, Teamflex Personeelsdiensten, Louter Recruitment, Loopbaan.nu, Flexcellens en STAN Opleidingen.

Bron: STAN/PDZ, persbericht 29 september 2021

Lees ook
PDZ Uitzendbureau, 40 jaar lokaal verbindend
Kim Kulderij, PDZ/STAN: Duurzame inzetbaarheid, gewoon een van de dingen die we doen