Kredietprobleem bij TCP Solutions – flexwerkers van ING gedupeerd

0
996

Honderden flexwerkers van ING worden geconfronteerd met acute betalingsproblemen bij TCP Solutions, meldt het FD.

Update 22 augustus: TCP Solutions reageert op de berichtgeving in de media.
“Er is surseance van betaling aangevraagd voor TCP Direct B.V.; er is een betalingsachterstand omdat de kredietverstrekker zich onverwacht heeft teruggetrokken. De overige bedrijfsonderdelen van TCP zijn gezond.”
Lees meer

Freelancers en kleine detacheringsbureaus hebben hun facturen over de maand juni niet uitbetaald gekregen door TCP. Of er betaald wordt over de maand juli is ook nog niet duidelijk. De financieringsproblemen zijn acuut geworden door een conflict met een kredietverstrekker die de banden met TCP heeft doorgesneden.

Daarnaast speelt sinds juni vorig jaar een conflict met DeGraaf Contracting, die een achterstallige betaling (bijna €7 miljoen) heeft op TCP. In mei vorig jaar gaf DeGraaf aan TCP de opdracht om 420 payrollkrachten te detacheren bij bouwbedrijven, zoals Strukton en BAM, waarbij DeGraaf niet de betalingsverplichtingen nakwam. TCP heeft alles gedaan om de betalingen te kunnen innen. Dat blijkt uit de rechtszaak, waarin de rechter TCP in het gelijk heeft gesteld.

Eigenaar Evert van der Weijden zoekt met spoed een andere kredietverstrekker. Ondertussen zou ING al in gesprek zijn met concurrent Brainnet om de dienstverlening van TCP over te nemen.

Surceance van betaling
Vrijdag 16 augustus werd bekend dat de rechtbank in Amsterdam aan TCP Direct B.V. surseance van betaling heeft verleend. Mr. H. Kreikamp is door de rechtbank benoemd tot bewindvoerder. De bestuurders van TCP Direct B.V. zoeken samen met de bewindvoerder naar oplossingen voor de ontstane situatie. Doelstelling van bestuurders van TCP Direct B.V. en de bewindvoerder is dat alle schuldeisers volledig betaald worden, aldus TCP. Schuldeisers krijgen schriftelijk bericht van de bewindvoerder over de indiening van hun vordering en het verdere verloop van de surseance.

Bron: FD, 15 augustus 2019, zie ook TCP en (update) FD, 20 augustus 2019

Lees ook
1 september 2018 Rick Schevers Managing Director TCP Group
20 februari 2017 DeGraaf Groep overname FridayEurotech
16 februari 2017 Failliet: Friday Eurotech te Rotterdam
24 februari 2015 DeGraaf neemt Detaned over
13 juni 2013 DeGraaf Technisch Personeel overgenomen