"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Met de campagne ‘Weg met het cv!’ tackelt Unique ongelijke kansen

Met de campagne ‘Weg met het cv!’ tackelt Unique ongelijke kansen en gaat de strijd aan met krapte op de arbeidsmarkt.

Unique introduceert voor de 4e keer op rij de Week van het Anonieme cv, maar vult ‘m dit keer zelf íéts anders in. In deze editie van de Week van het Anonieme cv stelt Unique haar kandidaten aan opdrachtgevers voor zónder cv! Als één van de toonaangevende uitzendbureaus in Nederland én koploper op het gebied van een inclusieve arbeidsmarkt, is dit de logische vervolgstap.

Weg met het cv!
De Week van het Anonieme cv is de week waarin kandidaten zonder persoonsgegevens worden voorgesteld. Diana Magielsen, Directeur MKB bij Unique: “Wij vinden het belangrijk dat kandidaten door werkgevers uitsluitend beoordeeld worden op basis van hun talent, competenties en drijfveren. Anoniem solliciteren vindt daarom al periodiek plaats bij opdrachtgevers die via ons kandidaten werven. Het zit dus al in ons DNA. Mooi om te zien dat onze conculega’s een week zoals deze nu ook geadopteerd hebben. We kunnen alleen het verschil maken als niet alleen wij, maar meerdere bedrijven zich nadrukkelijk inzetten voor een diverse en inclusieve arbeidsmarkt. Om aan te tonen dat er in Nederland nog veel mag gebeuren op dit vlak, gaan wij deze week nog een stap verder. Unique stelt haar kandidaten zonder cv voor!”

Aansluiten op de kandidaat
Volgens Unique is open hiring de volgende stap. Diana Magielsen over de toekomst: “Denkt de kandidaat geschikt te zijn voor de functie? Geef de kandidaat zonder cv de kans dit te laten zien. Open hiring past bij de verschuiving van de markt en de huidige krapte: de werkgever moet solliciteren bij de werknemer. Zet talent centraal. Het is niet langer zo dat er gekeken moet worden of de kandidaat aansluit op de vacature, maar zorg als werkgever dat de opdracht aansluit op de kandidaat.”

De campagne ‘Weg met het cv!’ loopt van maandag 14 februari tot en met zondag 20 februari.

Bron: Unique, persbericht 14 februari 2022

Lees ook
Interview Anoniem cv – ‘Kijk eerst naar iemands kwaliteiten’

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.