"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Nieuw vakmanschap nodig voor uitdagingen technische installatiebranche

Bij de energietransitie, circulaire economie, verstedelijking en digitalisering zijn vakmensen in de techniek de sleutelpersonen naar de toekomst. Het Huis van Sarah laat (potentiële) vakmensen kennismaken met hun rol in die toekomst.

Huis van Sarah stelt vakmensen de juiste vragen, opent de ogen en zet ze aan het denken. Het is een samenwerking tussen Wij Techniek en TheaterMakers Radio Kootwijk, en trekt van september tot november 2021 door het land.

Techniek is aan zet
“Het Huis van Sarah toont dat we het verleden achter ons moeten laten en als sector onze sleutelrol moeten oppakken. Wij zijn in de lead. Juist nu! Onze vakmensen maken het verschil. Stap op het podium, sta in de schijnwerpers, want de techniek is aan zet! Bezoek Sarah!”, aldus Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland na het bezoeken van het Huis van Sarah.

De wereld in 2070
Misschien woont ze wel bij jou in de straat, ken je haar van vakantie, werkt ze in jouw bedrijf of doet ze je denken aan een goede bekende. Sarah is zwanger; ze brengt een kind op de wereld dat in 2070 nog volop in het leven staat. Maar welke wereld laten we achter voor dit kind? Deze vraag is essentieel geworden voor Sarah. Ze beseft dat de vakmensen van de installatiebranche hier het verschil in kunnen maken. Dat zij voor een belangrijk deel kunnen bepalen hoe de wereld eruitziet in 2070.

Zes verhuiskisten
In het Huis van Sarah staan zes grote verhuiskisten met ieder een eigen kamer en verhaal. Als publiek zit je niet stil; je gaat van kamer naar kamer met Sarah als je persoonlijke gids. Zes verschillende invalshoeken met uitdagende vragen over de toekomst van de technische installatiebranche en jouw eigen toekomst, op weg naar 2025 en verder.

Speellijst

  • 6 september 2021: Groningen, De Suiker Events
  • 8 september 2021: Zaandam, Taets Art and Events Park
  • 14 september 2021: Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
  • 16 september 2021: Lelystad, Agora Theater
  • 22 september 2021: Zwolle, Breman Academy
  • 27 september 2021: Utrecht, De Fabrique
  • 12 oktober 2021: Woerden, TechnoHUB
  • 27 en 28 oktober 2021: Rotterdam, Van Nelle Fabriek
  • 15 november 2021: Cuijk, Inspyrium
  • 22 november 2021: Drachten, De Lawei

Alle vakmensen in de techniek kunnen hun tickets gratis bestellen via een app (Android of iOS).

Bron: Wij Techniek, 19 juli 2021

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.