"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

USG People en DOORZAAM steunen flexibele medewerkers in Almere

USG People en DOORZAAM geven flexibele medewerkers in Almere zetje in rug met traject ‘Alles-in-1 voor Uitzendkrachten’
USG People
USG People en DOORZAAM slaan de armen ineen om de duurzame inzetbaarheid van flexmedewerkers in de gemeente Almere te vergroten. Samen bieden zij uitzendkrachten de mogelijkheid om deel te nemen aan het traject van DOORZAAM ‘Alles-in-1 voor Uitzendkrachten’.

De deelnemers brengen onder begeleiding van een jobcoach van USG Restart in kaart wat zij nodig hebben om (financieel) fit en met plezier aan het werk te blijven en welke mogelijkheden er zijn om door te groeien. Zo wordt de overgang naar (ander) werk versoepeld en de kans op blijvend werk vergroot. Nu talloze flexibele medewerkers door de coronacrisis hun baan dreigen te verliezen, is het belangrijker dan ooit in te zetten op de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten.

Almeerse wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Maaike Veeningen, in aanwezigheid van Marion van Happen, COO van USG People, en Chantal Huinder, Manager Duurzame Inzetbaarheid van DOORZAAM
Het officiële startschot voor het project werd 28 mei 2020 gegeven door de Almeerse wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Maaike Veeningen, in aanwezigheid van Marion van Happen, COO van USG People, en Chantal Huinder, Manager Duurzame Inzetbaarheid van DOORZAAM.

Het officiële startschot voor het project is gisteren gegeven door de Almeerse wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Maaike Veeningen, in aanwezigheid van Marion van Happen, COO van USG People, en Chantal Huinder, Manager Duurzame Inzetbaarheid van DOORZAAM. “Relatief veel Almeerders hebben een flexibel contract en wij vinden het erg belangrijk dat zij zich wel tijdens hun loopbaan blijven ontwikkelen. Dat versterkt zowel hun positie op de arbeidsmarkt als wat de stad aan kwalitatief personeel te bieden heeft aan onze bedrijven. Dit project is dus een heel mooi voorbeeld van wat een leven lang leren onze samenleving op kan leveren”, zegt wethouder Maaike Veeningen.

DOORZAAM

Persoonlijke begeleiding van jobcoach
Het DOORZAAM traject ‘Alles-in-1-voor-uitzendkrachten’ helpt uitzendkrachten om beter en breder inzetbaar te blijven. Onder persoonlijke begeleiding van een jobcoach van USG Restart onderzoeken zij wat de uitdagingen zijn met betrekking tot hun duurzame inzetbaarheid door hen te analyseren op basis van vier pijlers: cultuur, gezondheid, werksituatie en loopbaan. Aan de hand van de uitkomsten van het coaching-traject worden afspraken gemaakt over in te zetten interventies. Na afloop zijn de uitzendkrachten klaar om – samen met de intercedent – vervolgacties te ondernemen op het gebied van werk, gezondheid, ontwikkeling of hun financiële situatie. DOORZAAM is landelijk actief en hielp alleen in januari 2020 al 1456 uitzendkrachten via 65 bedrijven om duurzaam inzetbaar te zijn.

“Wij geloven dat juist in deze moeilijke tijd elke uitzendkracht vitaal, veilig, vaardig en met plezier zijn of haar werk moet kunnen en blijven doen. Dit kunnen we bereiken door de handen ineen te slaan met werkgevers. We zijn erg blij dat we samen met de gemeente het project ‘Alles -in-1 voor Uitzendkrachten’ in Almere mogen lanceren. Dit is een belangrijke stap om flexmedewerkers in de gemeente te helpen aan het werk blijven en tijdens hun loopbaan te blijven investeren in hun verdere ontwikkeling”, aldus Marion van Happen, COO van USG People.

“DOORZAAM stimuleert uitzendkrachten om zich een leven lang te ontwikkelen en wil hun duurzame inzetbaarheid bevorderen. Hieraan geven we invulling door bij de basis te beginnen en van hieruit verder te werken. Zo gaan de deelnemers onder meer in gesprek over hun carrière, opleiding, financiële situatie en hun gezondheid. Door alle mogelijkheden om met plezier (financieel) fit en vaardig aan het werk te blijven in kaart te brengen, zorgen we ervoor dat uitzendkrachten de regie over hun loopbaan zélf in handen houden”, vertelt Chantal Huinder, Manager Duurzame Inzetbaarheid van DOORZAAM.

Lees meer over het ‘Alles-in-1-voor-uitzendkrachten’

Bron: USG People en DOORZAAM, 29 mei 2020

Lees ook
DOORZAAM maakt uitzendkrachten duurzaam inzetbaar
Uitzendkrachten krijgen ‘eerste hulp’ bij geldzorgen

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.