"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Proman breidt uit naar België en Nederland via Agilitas Group

Franse HR-groep Proman breidt zijn activiteiten in België en Nederland uit via een partnership met Agilitas Group.

Agilitas en Proman worden samen de 6de grootste Europese HR-speler met een globale omzet van 2,8 miljard euro.

Agilitas Group, het vroegere t-groep krijgt met Proman een nieuwe aandeelhouder. Proman is het grootste Franse familiebedrijf in uitzendarbeid en human resources. Na afronding van de operatie zullen Agilitas en Proman samen de 6de grootste Europese speler zijn in uitzendarbeid en human resources met een globale omzet van 2,8 miljard euro in 2019.

Gilde Buy Out Partners, de Belgisch-Nederlandse investeringsmaatschappij die in september 2016 Agilitas van de Vlaamse overheid kocht, blijft een belangrijke minderheidsaandeelhouder, net als het management van Agilitas.

De in 1980 opgerichte Agilitas Group is een dienstverlener in human resources die de merken Agilitas, Amplo en Ascento in België, en Luba en E&A in Nederland groepeert. De groep telt een 150-tal uitzendkantoren, waarvan 81 in België, 61 in Nederland, 10 in Polen en 1 in Kroatië.

Agilitas Group is sinds de overname door de investeringsmaatschappij Gilde Buy Out Partners gegroeid tot een omzet van ruim boven een half miljard euro. De groep heeft meer dan 800 medewerkers in dienst. Door het partnership kunnen de twee bedrijven hun internationale activiteiten sneller uitbreiden.

De beide bedrijven blijven op dezelfde manier opereren en Tom Verhaegen blijft CEO van Agilitas Group.

De transactie is onderworpen aan de goedkeuring door de Europese mededingingsautoriteiten. De goedkeuring wordt eind februari verwacht.

Bron: Agilitas Group, persbericht 19 december 2019

Zie ook
Luba en t-groep verkocht aan Gilde Buy Out Partners

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.