"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Experts in Flex en NBBU lanceren WAB-tool

Experts in Flex en de NBBU hebben samen een WAB-tool ontwikkeld.

Daarmee kan aan de hand van de Whk-beschikking over 2019 eenvoudig worden vastgesteld wat de premie-effecten zijn door de WAB, en met welke kosten voor de transitievergoeding rekening gehouden moet worden.

Voorbeeld WAB-tool
Voorbeeld WAB-tool

Sectorindeling
Vanaf 1 januari 2020 worden payrollbedrijven ingedeeld in sector 45 en uitzendbureaus in sector 52. Daarnaast komt de sectorindeling voor de WW helemaal te vervallen, en komt er een lage WW-premie voor contracten voor onbepaalde tijd met een vaste urenomvang en een hoge WW-premie voor alle overige contracten.

Transitievergoeding
Ook ontstaat er dan recht op een transitievergoeding vanaf de eerste dag, in plaats van de huidige wachttijd van twee jaar. De vraag voor uitzendbureaus en payrollbedrijven is wat het effect is op de werkgeverslasten, en daarmee dus op de kostprijs. Die effecten zullen voor elk bedrijf verschillend zijn. Dat hangt mede af van de premie voor de werkhervattingskas (Whk).

Gratis voor NBBU-leden
De tool is geschikt voor elk uitzendbureau en payrollbedrijf, ongeacht of de ABU- of de NBBU-cao wordt gevolgd. De tool is verkrijgbaar bij Experts in Flex voor €99 excl. BTW. NBBU-leden kunnen de tool gratis downloaden via Mijn NBBU.

Bron: Experts in Flex en NBBU, 15 juli 2019

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.