"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

VvDN – oprichting branchevereniging voor detacheerders een feit

De oprichting van de branchevereniging voor detacheerders is een feit.

Met de oprichting van de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) streven de aangesloten detacheringsorganisaties er naar detachering goed op de kaart te zetten.

Voorzitter Maikel Pals: “In de discussies over de arbeidsmarkt moeten we het dienstverleningsmodel van bedrijven loskoppelen van het werkgeverschap. De discussie zou moeten gaan over welke kwaliteit en zekerheid je binnen de diverse vormen van werkgeverschap kunt en moet bieden, ongeacht het bedrijfsmodel.” De detacheringsbranche speelt hierbij een cruciale rol op de Nederlandse arbeidsmarkt. Maar liefst 1,6% van de Nederlandse beroepsbevolking is werkzaam als gedetacheerde.

De Vereniging van Detacheerders Nederland maakt zich dan ook hard voor een duidelijk profiel van detacheerders, een stevige (wettelijke) basis voor detachering als werkgevers- en dienstverleningsvorm en een gezamenlijke verankering van de rol van detacheerders als excellente werkgever voor professionals. Pals: “Samen staan we sterk voor deze groep werkgevers die de steeds schaarser wordende specialisten helpt in hun ontwikkeling én ze op een efficiënte manier inzet in het Nederlandse bedrijfsleven.”

Oprichtingsbijeenkomst VvDN
Begin dit jaar is de vereniging officieel opgericht en telt al zo’n 30 leden. Zo kort na de oprichting is dit een duidelijke bevestiging van het gezamenlijke doel. Vanmiddag, 3 april, vindt de oprichtingsbijeenkomst plaats, bij PwC in Amsterdam, met als thema ‘Detacheren nu en in de toekomst’.

Bron: VvDN, 3 april 2019

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.