"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

YoungCapital NEXT nieuwe merknaam voor opleidingen

De opleidingstak van recruitmentspecialist YoungCapital, waaronder de hbo-opleiding en traineeships vallen, heet vanaf vandaag YoungCapital NEXT.

Met de lancering van de nieuwe merknaam komen de namen YoungCapital Academy en YoungCapital Professionals te vervallen. ‘‘YoungCapital NEXT dicht de kloof tussen het onderwijs en het bedrijfsleven”, zegt Maurice Peeters, Director YoungCapital NEXT. “De opleidingstak heeft een enorme groei en professionaliseringsslag doorgemaakt. De lancering van dit label zorgt ervoor dat wij ons nu nog duidelijker kunnen positioneren.”

Opleiden van jong talent
Er heerst een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Binnen verschillende sectoren is er daarom sprake van een groot tekort. Om aan de vraag van de arbeidsmarkt te voldoen, is YoungCapital gestart met het opleiden van talenten binnen de sectoren IT, sales, finance en techniek. “We merken dat bedrijven huiverig zijn om net-afgestudeerden aan te nemen. Daarnaast innoveert het onderwijs niet snel genoeg, hierdoor ontbreekt het jongeren/afgestudeerden aan de juiste kennis en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om een goede start te kunnen maken op de arbeidsmarkt. Bij YoungCapital NEXT worden talentvolle jongeren, met de juiste ambitie en mindset, klaargestoomd voor de toekomst. Ze leren precies de skills die ze nodig hebben en passen die direct toe in de praktijk, want ze leren het meest door het gewoon te doen. Ondertussen werken de jongeren samen met een persoonlijke coach intensief aan hun ‘soft skills’, die belangrijk zijn voor hun succes nu en in de toekomst”, aldus Peeters.

Banen voor de toekomst
YoungCapital leidt jong talent al enige tijd op door middel van twintig verschillende traineeships en hbo-opleidingen, voor banen waar nu en in de toekomst behoefte aan is. Dit aantal wordt in de nabije toekomst uitgebouwd. Op het gebied van IT zijn recentelijk de traineeships Low-code en DevOps begonnen. Tevens start de hbo-opleiding ICT software development deze zomer in Eindhoven én wordt er een hbo-opleiding Data ontwikkeld. Binnen techniek start in mei het traineeship Piping Design Engineer en in augustus de vierjarige mbo-opleiding techniek. Daarnaast is onlangs het vakgebied Risk toegevoegd, talenten worden hier opgeleid tot CDD/KYC- of SOC-analist. De opleidingstak van YoungCapital heeft tot nu toe 1.400 trainees en studenten opgeleid en aan een baan geholpen.

Bron: YoungCapital, 1 maart 2019

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.