"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

The Works boekt in 2021 recordomzet van €603 miljoen

De internationale recruitmentgroep The Works heeft in 2021 een recordomzet geboekt van €603 miljoen, een stijging van bijna 20 procent in vergelijking met een jaar eerder.

The WorksThe Works is het bedrijf achter YoungCapital, YoungCapital NEXT en banenplatforms Jobbird.com en StudentJob.

Het doel is in 2025 door te groeien naar de top-5 in Europa met een minimale omzet van €1 miljard.

Ineke Kooistra, CEO van The Works, over de resultaten van 2021: “We weten door onze langetermijnstrategie ieder jaar weer harder te groeien dan de markt. In 2021 heeft onze werkwijze geleid tot een omzet van €603 miljoen.

De vraag naar werknemers nam in alle sectoren toe, maar we hebben vooral nieuwe opdrachtgevers weten te werven in de retail, logistiek, financiële sector, IT, horeca en onder fast delivery bedrijven. Daarnaast hebben we wederom een bijdrage geleverd aan de coronabestrijding door 5.000 werknemers te werven voor verschillende test- en vaccinatie locaties en callcenters.”

De groei in omzet van The Works over de afgelopen vijf jaar.
De groei in omzet van The Works over de afgelopen vijf jaar.

Nationale en internationale groei
De omzet steeg in alle landen waarin het bedrijf actief is. In Duitsland, na Nederland de belangrijkste markt van de groep, is de omzet verdubbeld. The Works heeft via dochterbedrijf YoungCapital een eerste vestiging geopend in het Verenigd Koninkrijk, een van de grootste markten van Europa.

In het lopende jaar wordt het aantal vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland verder uitgebreid. In Nederland presteerden YoungCapital en YoungCapital NEXT, dat zich richt op detachering en traineeships in de IT en financiële sector, boven verwachting.

Online, innovatie en platforms als groeimotor
The Works zet vol in op nieuwe technologie; op het sterke netwerk van 26 internationale banenplatforms en de snelgroeiende database met 8,5 miljoen potentiële werkzoekenden.

Een voorbeeld hiervan is de lancering van YoungCapital Direct in 2021. Dit is een selfservice platform voor tijdelijke en vaak kortlopende opdrachten waar opdrachtgevers en werkzoekenden zonder recruiter bij elkaar worden gebracht.

De ambitie is om YoungCapital Direct ook in andere landen te lanceren. Deze strategie heeft ook in het afgelopen jaar geresulteerd in een sterkere online positie en betere online vindbaarheid van vacatures.

Vooruitzicht 2022
Ook voor 2022 verwacht The Works minimaal 20 procent groei door te maken als gevolg van de internationale expansie, de organische groei van de bestaande merken en de verbreding van het aantal merken en doelgroepen.

Volgens CEO Ineke Kooistra staan HR- en recruitmentbedrijven tegelijkertijd voor een enorme uitdaging:

“De krapte op de arbeidsmarkt wordt steeds groter en daarom kijken we samen met opdrachtgevers naar een andere invulling van posities zoals bijvoorbeeld het opnieuw vormgeven van takenpakketten en functies. We benaderen deze situatie als een kans en we zijn ervan overtuigd dat we hierdoor meer mensen aan de slag kunnen krijgen en zo de arbeidsmarktkrapte tegen kunnen gaan. Het vereenvoudigen van functieprofielen biedt zoveel meer kansen voor mensen, omdat functies toegankelijker worden voor een grotere groep mensen en dat zorgt voor een slimmere instroom bij werkgevers.”

Ze geeft aan dat de organisatie al langere tijd nadrukkelijk kijkt naar mensen die soms te lang aan de kant staan. “Dat past bij onze ambitie om werkelijk iedereen aan het werk te krijgen.”

Bron: The Works, persbericht 26 januari 2022

Lees ook
YoungCapital wordt The Works en zet in op internationale groei
Jobbird brengt ode aan ‘normaal’ werk
YoungCapital NEXT – Het opleiden en ontwikkelen van jong talent

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.