"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Digitale tools voorspellen loopbaanpaden

Start People heeft samen met de Universiteit van Amsterdam en VU Amsterdam 300.000 cv’s geanalyseerd met machine learning. Daarmee konden loopbaanpaden en carrièrestappen worden voorspeld.

De bevindingen zijn gepresenteerd in het trendpaper Sneller de juiste kandidaat.

Zo blijkt onder andere dat verkoopmedewerkers uit de detailhandel goed functioneren in een volgende baan als medewerker klantenservice en dat chauffeurs vaak een succesvolle overstap maken naar een functie als beveiligingsbeambte.

Digitale middelen
Naast het analyseren van data zet Start People digitale middelen in om andere processen te versnellen en optimaliseren. Zo verbeteren trefwoordanalyses vacatureteksten en responscijfers, tonen algoritmes inzicht in opleidingskansen en kan de slagingskans van een campagne en plaatsing van een kandidaat voorspeld worden.

Human touch
Ondanks dat technologie en digitalisering processen vereenvoudigen en verbeteren, blijft voor Start People de ‘human touch’ essentieel. Menselijk inzicht en de intuïtie van een intercedent is noodzakelijk om de laatste stappen van het proces succesvol te doorlopen.

Bron: Start People, 7 december 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.