"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Manpower en Bosch: 15 kandidaten starten opleiding procesoperator B

Op 6 juni zijn 15 kandidaten begonnen aan de opleiding tot procesoperator B aan de Manpower Academy bij Bosch Transmission Technology BV in Tilburg.

Zij zijn geselecteerd uit ruim 500 kandidaten die al in de sector werkzaam zijn. De opleiding is in het leven geroepen om te voldoen aan de grote vraag naar procesoperators (B) en biedt mensen die in de procesindustrie willen doorgroeien kansen.

“We verwachten met dit traject een bijdrage te leveren aan de groeiende vraag naar technische specialisten”, zegt Marian Vergouwe, Senior Account Specialist bij Manpower. “Hiermee investeren we niet alleen in de toekomst van de kandidaten, maar ook in die van onze partner. Bosch is een toonaangevende organisatie in de technologie en dienstverlening en binnen onze regio een belangrijke speler. Hierdoor bieden we de kandidaten nu een mooie kans én mogelijkheden voor de toekomst.”

“De kandidaten krijgen het beste van twee werelden”, zegt Dennis de Vries, Coördinator Opleidingen bij Bosch: “Wij geven talent graag de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. Onze samenwerking met Manpower is uniek, omdat het een gedegen technische opleiding combineert met de praktijkervaring van een multinational die groot is in innovatieve technologische producten.”

Manpower en Bosch (Tilburg) leiden samen 15 kandidaten op voor procesoperator B
Manpower en Bosch (Tilburg) leiden samen 15 kandidaten op voor procesoperator B

Opleiding
De opleiding duurt 2 jaar en wordt aangeboden in samenwerking met opleider Technicom. De deelnemers gaan één keer in de week naar school en Bosch verzorgt de stage. Manpower neemt hierbij de volledige kosten van de opleiding op zich. Vergouwe: ”Veel werknemers hebben niet de tijd noch de financiële middelen om naast hun werk een opleiding te volgen. Door de samenwerking tussen de Manpower Operator Academy en Bosch ondervangen we dit en geven we talent een kans.”

Eerder traject
Met de Manpower Operator Academy speelt Manpower in op de actuele behoeften van de arbeidsmarkt en geeft zij invulling aan haar ambitie om mensen te helpen zich verder te ontwikkelen. In een eerder traject verzorgde de uitzender al een opleiding tot procesoperator voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In samenwerking met het UWV en Sociale Werkbedrijven werden 15 mensen geselecteerd waarvan inmiddels de eerste kandidaat is afgestudeerd.

Bron: Manpower, 7 juni 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.