SLUIT MENU

29-jarige ervaart 100 dagen achter elkaar andere baan

Niemand heeft straks zoveel werkervaring als de 29-jarige Lonneke Marsmans uit Valkenswaard.

Zij is door Randstad gekozen uit 600 kandidaten voor het experiment 100 dagen, 100 banen. In 100 dagen oefent zij 100 verschillende banen uit. Het doel van het initiatief is inspireren, de verscheidenheid aan werk etaleren en mensen bewuster maken van kansen op de arbeidsmarkt. Een filmcrew legt haar ervaringen vast. Vanaf vandaag is dagelijks een videoverslag op You Tube te zien.

Anderen zo goed mogelijk inspireren
Geen enkele baan kent straks nog verrassingen voor Lonneke. In de 100 dagen wordt ze o.a. APK monteur, uitvaartbegeleidster, barista en hacker. Honderd dagen reist ze door Nederland om telkens ergens anders aan het werk te gaan. Lonneke gooide onlangs zelf het roer om. Ze was verloskundige maar volgt nu via 100 dagen, 100 banen haar droom om presentatrice te worden. Lonneke popelt om haar ervaringen te delen: “Het is fantastisch om zoveel ervaringen op te doen en die te delen met anderen. De ene dag bedien ik de achtbaan in attractiepark Plopsaland en de andere dag assisteer ik als uitvaartbegeleidster. Leuke en indrukwekkende momenten wisselen elkaar af. Wie krijgt nu de kans elke dag ergens anders een kijkje in de keuken te nemen? Ik ga mijn best doen anderen zo goed mogelijk te inspireren.”

Kansen arbeidsmarkt
Uit de laatste Randstad Werkmonitor blijkt dat veel mensen graag iets anders zouden willen doen, maar niet weten wat. Hierdoor blijven ze vaak zitten in hun huidige baan. Reiant Mulder, algemeen directeur Randstad Nederland: “Met 100 dagen, 100 banen willen we werkzoekenden, werkenden, baan-oriënteerders, starters en studenten inspireren en uitdagen verder te kijken. We zochten iemand met een hands-on-mentaliteit die enthousiast verschillende werkervaringen kan overbrengen. We zijn er van overtuigd dat Lonneke dat met haar flair als geen ander kan.”

Vanaf 20 maart zijn op You Tube de eerste 100 dagen 100 banen videoverslagen te zien van Lonneke als autowrapper, barista, APK monteur, intercedent en uitvaartbegeleidster. Tot eind augustus is dagelijks een videoverslag van Lonneke’s werkervaringen te zien.

Bron: Randstad, 20 maart 2017

Zie ook: Een duik in 100 banen

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.