"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Omroepen protesteren tegen wet DBA

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking (ROOS) geven aan dat de nieuwe Wet DBA en de modelovereenkomsten voor zzp’ers niet werken voor de omroepen.

Lees meer

Brandbrief: geen overeenkomst met Belastingdienst
Na maanden van overleg tussen de organisaties en de Belastingdienst is er geen overeenkomst bereikt over de werkwijze, staat in de brief gericht aan staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën. En dat zorgt voor een nijpend probleem, meldt Villamedia vrijdag.

“De Belastingdienst heeft eind augustus laten weten slechts bereid te zijn om goedkeuring te verlenen aan een deel van elk van de drie basistypen modelovereenkomsten en niet aan de systematiek van de rolbeschrijvingen.”

Geen twijfel aan zelfstandigheid
Het ministerie van Financiën laat weten dat het voor de meeste zzp’ers, ook bij de publieke omroep, zonneklaar is dat het om echte ondernemers en zzp’ers gaat.

In sommige gevallen is de manier van werken de afgelopen jaren echter erg op een dienstbetrekking gaan lijken. “De Belastingdienst kan hen op basis van de wet niet tot ondernemer verklaren”, aldus een woordvoerder van staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën).

Bron: NPO/ROOS en Villamedia, 15 september 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.