"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Zorgwerk erkend voor leren in praktijk zorg

13 maart 2008

Uitzendbureau Zorgwerk is de eerste detacheringsorganisatie die door Calibris is erkend voor leren in de praktijk. Calibris is het Nederlandse Kenniscentrum voor leren in de praktijk in de sectoren Zorg, Welzijn en Sport.

Met de erkenning onderstreept Calibris het belang en de kwaliteit van het door Zorgwerk in eigen beheer opgezette opleidingstraject voor zorgmedewerkers voor een landelijk erkend diploma. Zorgwerk Uitzendbureau is blij met deze officiële erkenning door Calibris. Directeur Daniëlle van der Burg: “Met het initiatief om een opleidingstraject op te zetten en aan te bieden aan gemotiveerde medewerkers pakken het tekort aan gediplomeerde medewerkers in de zorg aan.”

Erkenning als leerbedrijf
Tot voor kort konden alleen zorginstellingen leerbedrijf worden, terwijl detacheringsorganisaties niet in aanmerking kwamen voor de kwalificatie. Van der Burg: “Niet alleen wij vonden dat jammer, maar ook Calibris en zelfs vakbond FNV, die deze week nog constateerde dat er te weinig wordt opgeleid door de uitzendbranche.”

Toekomst
Voor Zorgwerk Uitzendbureau is de erkenning als detacheringsbedrijf niet alleen een beloning voor het opzetten van de eigen opleiding maar meer nog een stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan met haar partners in de zorg en onderwijs. Dit is een manier om werkzoekenden die verder afstaan van de arbeidsmarkt aan werk te helpen en de dreigende tekorten in de gezondheidszorg het hoofd te bieden.

Goed opgeleid aan het werk krijgen
Zorgwerk Uitzendbureau is van plan naast de huidige scholingstrajecten in de toekomst meer opleidingen aan te bieden en dus steeds meer goed opgeleide zorgmedewerkers in de sector aan het werk te krijgen én te houden. Zorgwerk is een klant van FlexService.

Flexbranche-nieuws
meer nieuws

Bron: Calabris, 4 maart 2008

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.