"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

HelloFlex & Bullhorn bouwen permanente integratie tussen beide systemen

HelloFlex & Bullhorn bouwen permanente integratie tussen beide systemen.

Interview met Marco Boomsma, Sales Director EMEA van Bullhorn en Jochem Eerden, Sales Manager bij HelloFlex group.

Marco Boomsma, Bullhorn
Marco Boomsma, Director EMEA Bullhorn

HelloFlex is gespecialiseerd in de mid-/backoffice van het recruitment-, uitzend en detacheringsproces. Bullhorn is specialist en marktleider in ATS/CRM waarmee talent marketing, talentmanagement en klantenmanagement wordt ondersteund.

Best of both worlds
Het recruitment software landschap is groot en enorm divers. Voor flexwerk bestaat er een waaier aan softwarepakketten, elk met een eigen focus. Steeds meer leveranciers van deeloplossingen proberen het gehele proces te bedienen. Hoe dan ook zijn de koppelingen tussen software systemen voor gebruikers essentieel, zodat ze beschikken over ‘best of both worlds’.
Bullhorn
Marco Boomsma, Directeur van Bullhorn, gespecialiseerd in software voor recruitment van werving van personeel (het Applicant Tracking System, afgekort ATS en Customer Relationship Management, afgekort CRM) beaamt dit.

“Dankzij de krappe arbeidsmarkt en de opmars van sociale media verschuift de wereld van recruitment steeds meer richting online marketing. Er zijn minder kandidaten werkzoekend. Dat betekent dat recruiters nu heel gericht hun (latent werkzoekende) kandidaten moeten zien te vinden, volgen en verleiden overal waar zij online actief zijn.

Het up-to-date houden van het gehele contract- en verloningsproces vereist een andere discipline. Daarom ben ik ervan overtuigd dat een optimale workflow gediend is met de koppeling van de beste software voor mid- en backoffice en front-office (ATS).”

Jochem Eerden
Jochem Eerden, Sales Manager HelloFlex group

Is zo’n integratie er nog niet?
“Ja, HelloFlex integreert haar Workforce Management omgeving al met Bullhorn en andere ATS-leveranciers. In sommige gevallen gebeurt dat rechtstreeks en in andere gevallen via integratiepartners. Ook Bullhorn integreert op die manier met ons en meerdere mid- en backoffice partijen,” vertelt Jochem Eerden, Sales Manager bij HelloFlex group.

Waarom is dit dan nieuws?
Marco Boomsma, Sales Director EMEA bij Bullhorn bevestigt dit. “HelloFlex en Bullhorn hebben de handen ineen geslagen om deze integratie de komende tijd verder uit te gaan bouwen. Beide partijen spreken dagelijks met klanten over hun wensen rondom ontwikkelingen. Zij gaven aan de integratie tussen beide software systemen naar een volgend niveau te willen brengen. Daar hebben wij de afgelopen tijd samen aan gewerkt. Wij hebben daar ook heel veel plezier aan beleefd; de medewerkers bij beide bedrijven vullen elkaar zeer goed aan en hebben enthousiast deze ontwikkeling opgepakt.”

HelloFlex group

Waarom hebben jullie dit nu opgepakt?
“Dat komt voort uit de vraag naar wat wij kunnen doen om onze klanten nog succesvoller te maken,” zegt Jochem. “De markt zit enorm in de lift. Tegelijk worden de uitdagingen voor staffing en recruitment klanten steeds groter.”

“Recruiters via onze systemen efficiënter laten werken, helpt hen om effectiever te zijn. Daaraan ontlenen wij ons bestaansrecht,” verklaart Marco Boomsma.

In samenspraak met klanten
“Ons doel is de integratie ieder half jaar naar een volgende niveau te brengen,” vervolgt Jochem Eerden. “Daarbij gaan wij uit van standaarden die voor veel organisaties toegevoegde waarde hebben. Standaarden zorgen voor stabiliteit en grip op de kosten. Een groep van tien bestaande klanten is bereid geweest om de architectuur met ons te doordenken zodat wij ook zeker weten dat dit aansluit bij de behoefte van de gebruikers. En dat zullen zij blijven doen omdat de markt zich snel ontwikkelt.” Marco Boomsma zegt: “Vaak zie je front-to-back oplossingen die nog veel maatwerk vergen; het is mijn ervaring dat je standaarden moet nastreven om automatisering schaalbaar, flexibel en kostenefficiënt te maken.”

Wat brengt dit jullie gezamenlijke klanten?
“Een gebruiker van software heeft minder binding met de software dan wij als SaaS leveranciers vaak willen toegeven,” zegt Marco Boomsma. “Die wil immers zo eenvoudig en intuïtief mogelijk de werkprocessen doorlopen, informatie kunnen raadplegen en aanvullen.”

“Dat betekent dat het automatisch aanvullen van gegevens de kans op fouten reduceert en natuurlijk veel tijd spaart,” zo voegt Jochem Eerden hieraan toe. “Daarnaast wordt het mogelijk om steeds meer informatie uit de ene applicatie in de andere applicatie te raadplegen, zodat er een geweldige gebruikerservaring ontstaat. Zo krijgen klanten het beste uit twee werelden.”

Marco Boomsma zegt: “HelloFlex is gespecialiseerd in de mid-/backoffice van het recruitment, uitzend en detacheringsproces. Bullhorn is specialist en marktleider in  ATS/CRM. Zo hoeven klanten geen concessies te doen door met leveranciers te werken die van beide een beetje leveren.”

“Bovendien: we doen dit op schaal zonder veel extra investeringen,” verklaart Jochem Eerden tot slot. “Dat is voor ons en voor onze klanten goed nieuws.”

Interview: FlexNieuws en HelloFlex group

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.