YoungCapital start hbo-opleiding voor IT’ers

0
183

YoungCapital start een eigen hbo-opleiding voor software development: de YoungCapital Academy.

Met deze opleiding springt YoungCapital in op het tekort aan IT’ers. Academy-studenten gaan werken en studeren tegelijk. Zonder studieschuld, want alle kosten komen voor rekening van YoungCapital. Vanaf vandaag kunnen studenten in spe zich inschrijven voor een van de dertig opleidingsplaatsen.

Op 1 februari start een beperkte groep ambitieuze studenten met de opleiding. Wie mag starten, is bepaald door een uitgebreide selectie op motivatie, sociale vaardigheden en ondernemerschap. De studenten aan de YoungCapital Academy werken vier dagen per week bij gerenommeerde bedrijven. Daarnaast volgen ze één dag college. YoungCapital betaalt de studiekosten en een volwaardig salaris. “Onze studenten betreden de arbeidsmarkt met een diploma en relevante werkervaring, maar zonder studieschuld. Ze starten dus met een flinke voorsprong”, aldus Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital.

Les in blockchaintechnologie
Bedrijven staan te springen om goed opgeleid jong IT-talent. Jaarlijks studeren er echter lang niet genoeg studenten af om aan de vraag te voldoen. Bovendien ontwikkelt het IT-landschap zich zo snel dat het onderwijs onvoldoende aansluit bij de behoefte van bedrijven. “De YoungCapital Academy behandelt juist de ontwikkelingen die voor bedrijven relevant zijn, nu en in de toekomst”, zegt Maurice Peeters, director YoungCapital Academy. “Denk aan blockchaintechnologie en artificiële intelligentie.” YoungCapital Academy werkt samen met opleider NOVI, die door Keuzegids HBO is uitgeroepen tot een van de beste ICT-opleidingen van Nederland.

Focus op talentontwikkeling
YoungCapital is de eerste recruitmentspecialist die zelf een volwaardige hbo-opleiding in IT start. Het voelt als een logische stap, aldus Ineke Kooistra. “We doen meer dan jongeren aan het werk zetten. We begeleiden ze bij hun loopbaan en helpen ze bij het ontwikkelen van hun talenten.” YoungCapital begon al in 2014 met het zelf opleiden van trainees in IT: in enkele maanden behalen zij een certificaat, waarmee zij direct bij bedrijven aan de slag kunnen. Kooistra: “Deze IT-opleidingen zijn nog maar het begin. Uiteindelijk willen we bij YoungCapital Academy ook opleidingen aanbieden in andere branches waar tekorten zijn.”

Open dag 13 december
De opleiding gaat van start op 1 februari 2018. Goed nieuws dus voor studenten die de verkeerde keuze hebben gemaakt dit jaar. Of studenten die nog zoeken naar een opleiding. Inschrijven kan via academy.youngcapital.nl. Hier kunnen zij zich ook aanmelden voor de eerste open dag op 13 december.

Bron: YoungCapital, 16 november 2017