USG People creĆ«ert 100 stageplekken voor mboā€™ers

0
246

Om het enorme tekort aan stageplaatsen voor mbo-studenten tegen te gaan creƫert USG People 100 extra stageplekken bij dochterondernemingen als Start People, Unique, ASA en Secretary Plus.

De organisatie roept haar relaties op om ook tijdens de coronacrisis mboā€™ers de mogelijkheid te bieden om stage te lopen.

Afgelopen week trok Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) aan de noodklok. De organisatie maakte bekend dat er nu zoā€™n 19.000 mboā€™ers zonder stageplaats of leerwerktraject zitten. Mbo-studenten zijn tijdens hun opleiding verplicht verschillende stages te doen om praktijkervaring op te doen en zo hun diploma te halen. De geldende voorschriften zoals de regel om anderhalve meter afstand te houden, het feit dat heel mensen thuis werken of omdat bedrijven in financieel zwaar verkeren heeft tot gevolg dat er veel minder stageplekken zijn dan voorheen.

Kennismaking met arbeidsmarkt van groot belang
ā€œWij weten hoe belangrijk het is dat de nieuwe generatie kennismaakt met de arbeidsmarkt en zelf ervaart hoe de theorie in praktijk wordt gebrachtā€, zegt Marion van Happen, Chief Operating Officier van USG People. ā€œDaarom pakken wij als grote werkgever onze verantwoordelijkheid. Juist in deze bijzondere tijden willen wij stagiaires een veilige en leerzame stage aanbieden.ā€

USG People gaat de stageplaatsen onder de aandacht brengen bij mbo-studenten en hun opleidingen. Daarnaast roept het bedrijf andere ondernemers op om mboā€™ers een kans te geven. Indien gewenst biedt USG People hierin haar relaties een helpende hand. Van Happen: ā€œOndanks de onzekere tijden is dit een doelgroep waarin het bedrijfsleven moet blijven investeren. Dit zijn onze medewerkers van de toekomst.

Onze missie is het creĆ«ren van betekenisvolle banen voor iedereen. Of je nu aan het begin van je carriĆØre staat, al over ervaring beschikt of als professionals toe bent aan een volgende stap. Ook het faciliteren van stages voor de volgende generatie is hierin een belangrijk onderdeel.ā€

Bron: USG People, 30 september 2020