Staffyou biedt minimumtarief freelancers

0
439

Uitzendplatform Staffyou biedt, net als veel andere uitzendorganisaties een hybrideconstructie tussen werknemers in loondienst en freelancers zonder KVK-inschrijving.

Waar het gaat om freelancers, zegt Staffyou misstanden in de branche te corrigeren: ‘Een freelance fietskoerier of magazijnmedewerker heeft geen CAO, dus die moet je wel goed belonen. Ons minimumtarief is €18 per uur’.

Freelancen is allang geen luxe meer
Ooit was het beeld van een freelancer dat van een hoogopgeleide specialist in het zakenleven, maar dat beeld klopt allang niet meer. Met de explosieve groei van pakket- en bezorgdiensten is het aantal zzp’ers enorm gegroeid. Vrijwel alle bezorgers en fietskoeriers, maar ook steeds meer horeca- en magazijnmedewerkers zijn op papier eigen baas.

De overheid laat het afweten
Jonge flexfreelancer hebben nauwelijks voordeel van het freelancebestaan. Ze moeten het doen zonder de wettelijke bescherming die een CAO en dienstverband biedt. Hier staat qua loon vaak weinig tegenover. De overheid zou tegen de schijnzelfstandigheid van gig-werkers moeten optreden, maar laat het afweten. Staffyou vindt dit een slechte zaak en neemt hierin verantwoordelijkheid met een minimumtarief.

Pavle Beslic, CEO van Staffyou zegt: ‘We zien dat concurrenten de freelance constructie gebruiken om een CAO te ondermijnen. Een jonge fietskoerier, die extra risico loopt is en geen vakantiegeld krijgt, moet je op zijn minst goed betalen. Daarom bieden wij als enige in de uitzendbranche een minimumtarief van €18.’

Staffyou diende zich in 2016 aan als vernieuwer met een digitaal platform. Hier kunnen opdrachtgevers in de horeca, retail en logistiek 24/7 flexibel personeel inhuren op basis van profielen met ratings en reviews. Staffyou heeft als enige in de uitzendbranche een hybride platform. Dit betekent dat medewerkers in loondienst zijn of werken op freelance basis.

Exponentiële groei én winstgevend, zelfs in coronatijd
2021 was een moeilijk jaar voor iedereen, en met name in de uitzendbranche, waar de horeca een belangrijke opdrachtgever is. Toch heeft Staffyou, naar eigen zeggen, ondanks de uitdagingen in 2021 een groei van ruim 570% doorgemaakt. “Hiermee zetten we de trend van vorig jaar door en blijven we exponentieel groeien. Bovendien waren wij voor het eerst winstgevend. Dit overtrof zelfs onze eigen verwachtingen,” aldus Beslic. “Met de opening van de horeca en retail verwachten wij opnieuw een enorme groei in 2022. Ook zijn wij van plan om dit jaar een tweede investeringsronde te starten. We zien enorm veel kansen in de markt en willen maximaal uitbreiden.”

Bron: Staffyou, 8 februari 2022

Lees ook
Uitzendplatform Staffyou krijgt investeerder