Safeguard Global, workforce management, betreedt Nederlandse markt

0
84

Safeguard Global, wereldwijd expert in workforce management, betreedt de Nederlandse markt.
Safeguard Global
Het bedrijf biedt organisaties de technologie, lokale expertise en service om wereldwijd medewerkers te recruiten, aan te nemen en te betalen.

Safeguard Global stelt organisaties – volgens het persbericht – in staat om in slechts twee weken talent aan te nemen in meer dan 170 internationale markten. Organisaties kunnen lokaal medewerkers aannemen en deze markten betreden zonder dat het nodig is om een lokale entiteit te vestigen in het betreffende land en zonder dat er per markt een lokale HR-partner is aangehaakt. Met GEO kunnen organisaties:
• teams aannemen in nieuwe landen, ook één specifiek persoon in één specifiek land;
• werknemers betalen in hun lokale valuta;
• voldoen aan alle lokale wet- en regelgeving;
• teammanagement, in hun eigen land, taal en tijdzone.

Daarbij beschikt Safeguard Global over lokale marktdeskundigen, die organisaties begeleiden bij HR-uitdagingen die gepaard gaan met een wereldwijd personeelsbestand.

Lars Rademaker, country manager Nederland bij Safeguard Global: “Veel organisaties doen al zaken over de landsgrens. Als consument bestelt iedereen weleens iets wat uit een ander land moet komen, maar als het gaat om workforce management ligt dat ingewikkelder. Wanneer je talent uit een ander land aan je organisatie wilt binden, heb je te maken met lokale wetten, een andere cultuur, een andere taal en soms een andere valuta of tijdzone. Om alles goed te regelen en te zorgen dat je compliant bent met bijvoorbeeld belastingrecht en werknemerswetten, heb je lokale marktkennis nodig.”

Bjorn Reynolds, CEO Safeguard Global: “De afgelopen jaren hebben bewezen dat een wereldwijde arbeidsmarkt waardevol is voor bedrijven, als ze bereid zijn hun recruitment hierop aan te passen.”

Bron: Safeguard, persbericht december 2022