Recruiters benaderen vaker mannen dan vrouwen voor vacatures

0
60

Ondanks de krappe arbeidsmarkt benaderen recruiters vaker mannen dan vrouwen voor vacatures.

Die conclusie trekt het FD op basis van een onderzoek door Intelligence Group (IG).

IG houdt bij hoe vaak werknemers, afzwaaiende studenten en werklozen worden benaderd voor een (andere) baan. zo’n 43% van de mannen geven aan dat ze minstens één keer per kwartaal worden benaderd door recruiters. Dat geldt voor slechts 31% van de vrouwen.

De trend is zichtbaar in alle beroepen, ook in branches waar vrouwen van oudsher sterk zijn vertegenwoordigd, zoals de zorg.

Dat hr-afdelingen en externe recruiters een blinde vlek hebben voor het talent van vrouwen noemt het FD opmerkelijk. Ze hebben immers direct belang bij plaatsing van een kandidaat, of dat nou een man of een vrouw is. Lees meer

Bron: FD, 4 november 2019
Gender pay gap
Loonkloof mannen en vrouwen
Uit Europees onderzoek blijkt dat er nog steeds een loonkloof is tussen mannen en vrouwen die hetzelfde werk doen. In Nederland bedroeg in 2017 het verschil 15.2% in salaris. In de gehele EU was in 2017 het verschil in betaling gemiddeld 16%. Lees meer

De Europese Commissie publiceerde eind oktober nieuwe cijfers over de verschillen in beloning tussen mannen en vrouwen en de onderliggende oorzaken.

Zie ook
Gemeenten dichten loonkloof tussen mannen en vrouwen
Van vrouwen wordt meer gevraagd in sollicitatiegesprek