Proteqs | werk in de wereld van techniek

0
340

Proteqs | werk in de wereld van techniek

‘Zorgvuldigheid en betrokkenheid is onze kracht.’

Als je het nieuwe kantoor van Proteqs binnenstapt, kom je in een prettige, verzorgde ruimte waar je je welkom voelt. Hier werken mensen plezierig aan werk in de wereld van techniek.

“Als team werken wij nauw samen met opdrachtgevers en kandidaten,”
zegt Benjamin McMillan, directeur van Proteqs.

“Wij bestaan nu zeven jaar en zijn stevig aan het groeien. We zijn geen start-up meer. We krijgen steeds meer opdrachtgevers in Flevoland en de omringende provincies,” vertelt Benjamin. “Bovendien weten de kandidaten voor banen in de technische sector ons steeds beter te vinden.”
Proteqs, interieur van vestiging
Veel aandacht voor onze mensen
“Het vinden en aantrekken van technisch personeel is uitdagend, omdat de vraag groot is en de concurrentie ook. De instroom van jongeren die voor een technische mbo-opleiding kiezen, blijft achter. Wij werken dan ook met technisch geschoolde mensen uit alle generaties van de beroepsbevolking, van 18-jarigen tot en met gepensioneerden.

Wij hechten aan veel en goed contact met onze mensen, we staan voor hen klaar als het nodig is. Wij hebben vanaf onze start veel oog gehad voor de belangen van onze mensen en dat is nog meer toegenomen. Het opbouwen van goed contact met kandidaten is essentieel.”

Langdurige dienstverbanden
“We werven vrijwel alleen maar medewerkers voor langdurige dienstverbanden. Door onze technische kennis van zaken en onze kwalitatieve selectie van kandidaten hebben onze mensen in vrijwel alle gevallen uitzicht op een vast dienstverband bij de opdrachtgevers. Onze dienstverlening geeft technici en opdrachtgevers de kans om elkaar eerst te leren kennen in de praktijk.”

Alle vacatures binnen het technisch bedrijf
“Wij hebben recent ons logo vernieuwd en gekozen voor een duidelijke en toch brede pay-off: werk in de wereld van techniek. De reden is dat een opdrachtgever via ons desgewenst al zijn vacatures kan laten vervullen, dus ook de vacatures voor office en engineering. Daarmee hebben wij onze dienstverlening uitgebreid. Toch blijft onze core business het bemiddelen van vakmensen in de wereld van techniek.”

Proteqs, werk in de wereld van techniek

Teamwerk
“Ik ben trots op het team van interne medewerkers dat wij nu hebben. Wij vullen elkaar goed aan wat betreft ervaring, opleiding en capaciteiten. Dankzij de bundeling van ieders specialisme bereiken wij een mooi resultaat. We doen het echt samen, we denken als team na over de werkprocessen, de cijfers en de kleinste details. Dat werkt goed en voelt goed. Het geeft mij vertrouwen in de toekomst.”

Smaakvolle vestiging met industriële uitstraling
“Sinds kort zijn wij gevestigd op een nieuwe locatie met goede bereikbaarheid. Met het hele team hebben wij nagedacht over de inrichting, het interieur en de sfeer die wij hier willen creëren. Alles is op elkaar afgestemd. Er zijn zelfs meubels gemaakt door een opdrachtgever. Over elk detail is nagedacht. Het geeft ons kantoor een industriële look and feel en een verzorgde uitstraling. Wij bezoeken opdrachtgevers op locatie, maar kunnen hen hier ook stijlvol ontvangen. Wij merken dat onze klanten ons graag een bezoek brengen. We hebben ook mooie transparante ruimtes om met kandidaten te spreken. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich bij ons prettig voelen.”

Online zichtbaarheid
“De arbeidsmarkt is veranderd. Vroeger konden opdrachtgevers vragen wat zij wilden, maar nu staat de kandidaat centraal. Die is belangrijk voor zowel onze opdrachtgevers als voor ons. Onze marketing activiteiten richten zich dan ook voornamelijk op de kandidaten. Wij versterken onze online zichtbaarheid via social media en andere online kanalen. Waar onze kandidaten online zijn, willen wij ook aanwezig zijn. We zien ook een toename in het mobiel checken van vacatures. Daar gaan wij steeds meer op inspelen.

In bepaalde gevallen werken wij ook samen met collega-uitzendorganisaties ten behoeve van het vervullen van vragen van opdrachtgevers of kandidaten.”

Samenwerking
“Uiteindelijk draait alles om teamwork en dienstverlening. Je hebt elkaar nodig. Zo werken wij ook al sinds de oprichting samen met HelloFlex People. Zij zorgen voor een betrouwbare backoffice en het geeft ons team ruimte om vol in te zetten op het vinden, matchen en begeleiden van kandidaten,” zo besluit Benjamin McMillan.

Interview: Hinke Wever

Meer weten?
Proteqs.nl