JAMwerkt speelt met Talentenbank in op snelle arbeidsmarkt

0
99

Uitzendplatform JAMwerkt uit Eindhoven biedt met de Talentenbank een database vol profielen van werkzoekende studenten, starters en young professionals uit de regio Noord-Brabant.

Aangesloten bedrijven krijgen direct toegang tot de database en kunnen met één klik cv’s opvragen of direct een sollicitatiegesprek inplannen.

Snelheid cruciaal
“De arbeidsmarkt is de afgelopen jaren volledig veranderd: starters kunnen de ene dag nog op zoek zijn naar een nieuwe baan en de volgende dag hebben ze de keuze uit meerdere concrete werkgevers”, vertelt Ruud Schippers, oprichter JAMwerkt. “Dat merken wij zelf ook goed. We moeten snel zijn als we een mooie match tussen een sollicitant en een bedrijf kunnen maken, want vaak hebben sollicitanten al meerdere gesprekken lopen of zelfs al een aantal voorstellen ontvangen. Met de Talentenbank spelen wij in op deze versnelling in de arbeidsmarkt.

Studenten, starters en young professionals die op zoek zijn naar een baan, maken een profiel aan op onze website. Vervolgens ontvangen aangesloten bedrijven een alert als deze persoon aan hun eisen voldoet en kan er snel actie worden ondernomen.”

Recruiters bewaken kwaliteit van kandidaten
Aan de recruiters geeft JAMwerkt de taak om de kandidaten uitvoerig te spreken om de kwaliteit van de Talentenbank te waarborgen. Daarna doet de Talentenbank het werk: bedrijven met aansluitende ingestelde criteria krijgen een mailtje met het profiel van de beschikbare kandidaat en kunnen hier direct op reageren door bijvoorbeeld een gesprek in te plannen.

No cure, no pay
De Talentenbank wordt up-to-date gehouden om te garanderen dat iedere kandidaat per direct of binnenkort beschikbaar is. Het gebruik van de Talentenbank is gratis. “De reden dat het gebruik van het platform gratis is, is omdat we het ook toegankelijk wilden maken voor de kleinere mkb-bedrijven”, legt Ruud uit. “Natuurlijk moeten wij er wel ons brood mee verdienen. Daarom betalen bedrijven pas als er daadwerkelijk een match is gemaakt. No cure, no pay.”

“In de afgelopen paar weken zijn al 87 cv’s opgevraagd via de Talentenbank en zijn er al meerdere matches uit voortgekomen”, volgens Ruud Schippers.

Bron: JAMwerkt, 17 februari 2020

Zie ook
(2019) JAMwerkt stelt Talentenbank open als doorzoekbare database met cv’s