"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Bijstandsgerechtigden krijgen hulp naar werk via regionale hulpteams

Bijstandsgerechtigden krijgen hulp naar werk via regionale hulpteams

De 35 zogenoemde Regionale Mobiliteitsteams, die mensen helpen bij het vinden van een baan, zijn per vandaag ook toegankelijk voor alle bijstandsgerechtigden en niet-uitkeringsgerechtigden, dus ook van vóór de coronapandemie. Dat maken ministers Van Gennip en Schouten van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag bekend.
regionale mobiliteitsteams
Mensen die werkloos (met of zonder uitkering) raakten in de coronapandemie, konden zich al melden voor hulp naar werk via een Regionaal Mobiliteitsteam (RMT).

Per 1 juni kunnen ook bijstandsgerechtigden en niet-uitkeringsgerechtigden van vóór 12 maart 2020 aanvullend hulp krijgen via de RMT’s. Het RMT kijkt, afhankelijk van de situatie van degene die zich meldt, wat er nodig is om weer werk te vinden. Dit gebeurt via kosteloze begeleiding, loopbaanadvies, scholing of praktijkleren.

Hulp via de regionale mobiliteitsteams
De Regionale Mobiliteitsteams zijn een samenwerkingsverband tussen gemeenten, UWV, onderwijs, SBB, vakbonden en werkgeversorganisaties. De bedoeling is om werkloosheid te voorkomen of zo kort mogelijk te laten duren, door die dienstverlening te bieden die nodig is voor de (over)stap naar nieuw werk.

De dienstverlening van de RMT’s richt zich op mensen die hun baan zijn verloren of dreigen kwijt te raken én extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van nieuw werk, waaronder ook zelfstandig ondernemers en jongeren. Daar komen nu ook bijstandsgerechtigden en niet-uitkeringsgerechtigden bij.

Bron: Rijksoverheid, 2 juni 2022

Lees ook
Hulpteams bij het vinden van werk overal in het land van start

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.