"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Europees Parlement dichterbij strengere Detacheringsrichtlijn

| Detacheringsrichtlijn | Richtlijn 96/71/EG |


Het Europees Parlement is een stap dichterbij de instemming met een strengere Europese detacheringsrichtlijn die zorgt voor gelijk loon voor gelijk werk op dezelfde werkplek.

De Europese Commissie heeft hier in maart vorig jaar een voorstel voor gedaan.

Meerderheid in Cie Sociale Zaken voor herziening
In de Commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van het Europees Parlement stemden afgelopen maandag 38 van de 53 parlementsleden voor een herziening van de Europese detacheringsrichtlijn uit 1996.

Naast gelijke beloning voor gelijk werk wordt, volgens de herziening, ook een maximale termijn van 24 maanden voor detachering vastgelegd. Lees meer

Europarlementariër Agnes Jongerius (PvdA) heeft zich in de afgelopen periode samen met haar christendemocratische collega Elisabeth Morin-Chartier ingespannen om het verzet bij vooral collega’s uit Midden- en Oost-Europa zien te overwinnen.

Nu moet een meerderheid van het gehele parlement zich nog scharen achter de herziening van de detacheringsrichtlijn. Daarna moet er een akkoord worden bereikt met de EU-lidstaten.

Bron: Europarlement, 16 oktober 2017, zie ook S&D en FD

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.