SLUIT MENU

Principeakkoord gesloten voor nieuwe cao uitzendkrachten

Na moeizame gesprekken is er een principeakkoord gesloten voor de cao uitzendkrachten. Wat staat erin en wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

De vakbonden FNV/CNV Vakmensen/De Unie en de brancheorganisaties ABU en NBBU hebben een principeakkoord bereikt voor de nieuwe cao uitzendkrachten. De nieuwe cao loopt van 1 april 2024 tot 6 januari 2025. Tegen die tijd wordt er opnieuw onderhandeld.

De FNV zegt over het onderhandelingsresultaat: “We wilden een beter cao-resultaat. Helaas zat dat er deze keer niet meer in. We zijn blij met de afspraak over de maximering van de huisvestingskosten en blij met de nieuwe, veel betere pensioenregeling”.  

Regelingen

Dit zijn, puntsgewijs, de belangrijkste regelingen en wijzigingen:

  • Uitzendkrachten in de bouw kunnen eerder stoppen met werken als zij drie jaar of korter voor de AOW-pensioendatum zitten en aan de voorwaarden van de regeling voldoen. Dit geldt tot in elk geval 31 december 2025.
  • De uitruil van loon (ET-regeling) stijgt van 81% naar 100% in verband met de extraterritoriale kosten.
  • In 2026 komt er een nieuwe pensioenregeling. Dit wordt vastgelegd in de nieuwe cao. De werkgever gaat 15,9% premie betalen, de uitzendkrachten 7,5%.
  • De tekst voor transitievergoedingen was onduidelijk. De formulering is daarom aangepast, maar de wijziging van drie naar twaalf maanden blijft in stand.

Ook op het gebied van arbeidsmigratie zullen er veranderingen plaatsvinden: 

  • De uitzendonderneming kan kosten in rekening brengen bij de uitzendkracht voor het gebruik van huisvesting.
  • Om meer transparantie en kwaliteit van huisvesting te creëren worden de maximale in rekening te brengen kosten voor huisvesting bepaald op basis van een het Prijs Kwaliteitssysteem.

Lees hier het onderhandelingsresultaat.

Verder willen de vakbonden en uitzendwerkgevers, conform het MLT-advies van de SER uit 2021, afspraken maken over de gelijkwaardigheid van arbeidsvoorwaarden. De partijen streven ernaar dit in 2026 te realiseren.

De leden van de ABU en NBBU hebben al ingestemd met het onderhandelingsresultaat. De ledenraadpleging bij de vakbonden vindt later deze maand plaats.

Bron: ABU 

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *