"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Jongvolwassenen laten baan schieten door krappe woningmarkt

Jongvolwassenen laten baan schieten door krappe woningmarkt

22 procent van Nederlanders durft geen baan in andere stad aan te nemen. Voor jongvolwassenen geldt dit bij dertig procent.

De oververhitte woningmarkt heeft een grote invloed op de keuzes van mensen wat betreft hun maatschappelijke carrière. Bijna een kwart van hen denkt niet van baan te kunnen veranderen, als dit betekent dat ze moeten verhuizen naar een andere plaats.

De situatie van de huidige woningmarkt heeft dus ook zijn weerslag op de carrière van Nederlanders. Bij jongvolwassenen gaat dit zelfs om één derde van de Nederlanders; in de zuidelijke provincies is dat percentage in de leeftijdscategorie tot 34 jaar zelfs veertig procent.

Voornamelijk jongvolwassenen in de Randstedelijke provincies zijn inmiddels doordrongen van het feit dat ze ook met andere woonplaatsen genoegen moeten nemen. Twee derde van de Nederlanders tussen de achttien en 34 jaar verwacht een andere woonplaats te moeten overwegen. Vooral jonge stellen ervaren moeite om door te stromen naar een grotere woning in dezelfde omgeving.

Verhuizen naar een andere regio betekent voor jonge gezinnen niet alleen verandering voor de ouders maar ook voor de kinderen, hun school en vriendenkring.

Een derde van de Nederlanders denkt nog altijd dat het aanbod er op de woningmarkt niet op vooruitgaat. Dat blijkt uit onderzoek van MUNT Hypotheken onder meer dan duizend mensen met een koophuis.

Bron: MUNT Hypotheken, persbericht 11 mei 2022

Lees ook
10 problemen en oplossingen voor de krappe arbeidsmarkt
Krappe arbeidsmarkt voor bijna driekwart beroepsgroepen

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.