"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

YoungCapital opent tweede Britse vestiging

Recruitment- en jongerenspecialist YoungCapital versnelt zijn expansie in het Verenigd Koninkrijk door een tweede kantoor te openen. Het bedrijf wil er dit jaar meer dan tweeduizend jongeren aan werk helpen.

De internationale groei van YoungCapital is belangrijk voor moederbedrijf The Works, dat de ambitie heeft om de top vijf in de Europese recruitmentmarkt te bereiken.

Doelgroepgericht
In de komende jaren wil YoungCapital uitgroeien tot de grootste recruitmentorganisatie van het Verenigd Koninkrijk die zich volledig richt op studenten, net afgestudeerden en young professionals. Daarmee springt de doelgroepspecialist in een opmerkelijk gat in de bemiddelingsmarkt, aangezien er maar weinig doelgroepgerichte recruitmentbureaus actief zijn op de Britse markt.

Belangrijke deelmarkt
Sinds de start van YoungCapital in het VK, met een kantoor in Birmingham, heeft het bedrijf een flink aantal nieuwe opdrachtgevers erbij gekregen waaronder in Londen en omgeving. Dat en het feit dat Londen verreweg de grootste en belangrijkste deelmarkt is van het land heeft YoungCapital doen besluiten om een kantoor in de Britse hoofdstad te openen. Daarmee wil het bedrijf de groei in het VK de komende jaren verder versnellen.

Groeiformule
Ineke Kooistra, CEO van moederbedrijf The Works: “We hebben al eerder uitgesproken dat we een sterke positie willen opbouwen in de Britse markt, een van de grootste en belangrijkste markten binnen Europa. Daarom hebben we in de afgelopen periode hard gewerkt om onze Britse organisatie vorm te geven en we komen nu in de volgende groeifase. In het VK volgen we dezelfde groeiformule zoals we die in Duitsland hebben toegepast. Dankzij die succesvolle strategie zijn we nu een van de belangrijkste spelers in het Duitse jongerensegment.”

Database
YoungCapital is niet het eerste label van The Works op de Britse markt. Banenplatform StudentJob is al sinds 2010 actief in het VK. Hierdoor heeft de recruitmentgroep niet alleen veel marktkennis en data opgebouwd, maar ook een database met miljoenen potentiële Britse werkzoekenden die nu ingezet kan worden bij YoungCapital. Hiermee heeft het jongerenmerk een voorsprong in de werving van flexkrachten ten opzichte van de concurrentie, die veelal gebruik maken van externe jobplatforms.

Bron: YoungCapital, 22 april 2022

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.