"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

WerkTalent werkt samen met SkillsCV

WerkTalent is een samenwerking gestart met SkillsCV, een platform dat een duurzame doorbraak wil realiseren in de manier waarop werkgevers en kandidaten elkaar vinden.

Zij hebben de ambitie om bij te dragen aan een eerlijkere arbeidsmarkt.

WerkTalent Marjolein van de Veerdonk
WerkTalent, Marjolein van de Veerdonk Fotografie: Vincent Boon Photography ©

WerkTalent ondersteunt deze ambitie volledig. Marjolein van de Veerdonk, algemeen directeur van WerkTalent: “In deze krappe arbeidsmarkt is het van groot belang om verder te kijken dan alleen naar iemands cv. Het gaat erom wat iemand kan en wat iemand wil. Dat reikt verder dan wat er doorgaans op een cv vermeld staat.

De soft skills krijgen de focus in plaats van de hard skills. Het platform SkillsCV ondersteunt hierbij.”

WerkTalent heeft de komende twee jaar haar vacatures bovenaan staan én inspraak in de verdere ontwikkeling van het platform.
SkillsCV
Met behulp van een gebruiksvriendelijke app maken kandidaten sinds 1 maart 2022 eenvoudig hun skills cv op basis van opleiding en werkervaring. Vervolgens wordt er direct gematcht met vacatures die hierbij aansluiten. Desgewenst kan er ook anoniem gesolliciteerd worden en zo is het platform volledig AVG proof. Persoonsgegevens worden pas bij een match, en alleen indien de kandidaat dat wil, uitgewisseld.

Maarten Westerduin – jarenlang verbonden aan Hogeschool Windesheim en oprichter van Westerduin Groep – is een van de initiatiefnemers van SkillsCV. Hij is van mening dat het past in een nieuwe arbeidsmarkt waar het belangrijker is wat je kan dan waar je vandaan komt of hoe je heet. Zijn drijfveer is dan ook: ‘’De potentie van mensen zichtbaar maken en op zoek gaan naar een contact waarin ze tot bloei komen.’’ SkillsCV streeft ernaar om in het eerste jaar van bestaan 400.000 kandidaten te bereiken.

Bron: WerkTalent, 16 maart 2022

Lees ook
UWV dashboard Skills en beroepen gebaseerd op CompetentNL
TNO brengt skills in kaart voor betere matching

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.