"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Tulpenfonds en Flextender bieden vangnet arbeidsongeschiktheid publieke zelfstandigen

Tulpenfonds en Flextender komen met betaalbaar arbeidsongeschiktheid-vangnet voor ‘publieke’ zelfstandigen.

Het overgrote deel van zzp’ers, werkzaam in de publieke sector, heeft niets geregeld als het gaat over arbeidsongeschiktheid. Voor hen is een reguliere verzekering vaak onbetaalbaar. Tulpenfonds en Flextender slaan de handen ineen om een betaalbare en begrijpelijke oplossing aan te bieden, zodat het regelen van een vangnet voor arbeidsongeschiktheid voor iedere zelfstandige in publieke sector toegankelijk is.
Tulpenfonds
Tulpenfonds en Flextender zijn deze samenwerking aangegaan omdat zij geloven dat elke zzp’er, mocht er sprake zijn van ziekte, een vangnet verdient om zich te kunnen beschermen. Dit vangnet is georganiseerd door middel van een ‘Crowdsurance’ oplossing, een collectief van zelfstandigen die elkaar voorzien van inkomen in geval van uitval. Zelfstandig professionals kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor deze verzekering via de Flextender portal.

Maudie Derks, oprichter Tulpenfonds: ‘Bij Tulpenfonds vinden we dat alle zelfstandigen in Nederland een passend vangnet verdienen. We zijn dan ook verheugd om samen te werken met Flextender en bij te kunnen dragen aan de missie om de werkomstandigheden voor zelfstandig professionals te verbeteren. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van je verdiepen en er tijd voor vrijmaken. Het organiseren van je financiële zekerheid is niet het leukste werk, maar wel bittere noodzaak en heel verstandig.’

Rick Groot, algemeen directeur Flextender: ‘Flextender is het grootste onafhankelijke inhuurplatform voor de publieke sector. Wij vinden het belangrijk dat een zelfstandig ondernemer optimaal verzekerd is tegen alle risico’s. Dit geeft rust en zekerheid. Helaas is dit nog niet zo eenvoudig. Wij willen het vooral eerlijk en makkelijk maken, zonder dat je teveel betaalt. Daarom zijn we er trots op dat de ZZP-ers zich via onze portal binnen vijf minuten kunnen laten verzekeren. En nog belangrijker, op ieder gewenst moment kunnen ze de verzekering aan- en uitzetten.’

Over het Tulpenfonds
Tulpenfonds is onderdeel van de Acture Groep. Acture Groep is marktleider in de private uitvoering en verzekering van sociale zekerheid en al meer dan tien jaar actief bij hulp naar herstel aan mensen zonder werkgever. Deze ervaring zet Tulpenfonds in bij het ontwikkelen van vangnetten om iedere zelfstandige een passend vangnet te kunnen bieden.

Bron: Tulpenfonds | Flextender, 15 februari 2022

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.