"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Driessen organiseert job-events voor flexibele medewerkers GGD

GGD-medewerkers staan al anderhalf jaar in de frontlinie van de coronapandemie, maar nu we meer grip krijgen op het virus is het voor de GGD medewerkers tijd om zich te oriënteren op een baan na de pandemie.
GGD jobs
Daarom organiseerde uitzendbureau Driessen in samenwerking met GGD Gelderland Zuid in juli een corona-proof job-event voor honderden flexibele medewerkers.

GGD als grootste startup van Nederland
Driessen is al jarenlang partner van vele GGD’s in Nederland. Maar de dynamiek van de afgelopen periode was voor ons ook nieuw. De GGD’s hadden zoveel behoefte aan flexibele arbeid, dat ze zich de grootste startup van Nederland noemden. Directeur Driessen Lisa Wouter zegt: “Dat was in feite ook zo. Er werden gewoon hele organisaties uit de grond gestampt. Mensen uit alle sectoren en met uiteenlopende achtergronden gingen voor de GGD werken. Hier zat een heel proces aan werving, selectie, onboarding en werkgeverschap aan vast.”

Bij werkgeverschap hoort ook dat je goed zorgt voor je medewerkers. “Daarom willen we als uitzendbureau in samenwerking met de GGD’s door heel Nederland job-events voor GGD medewerkers organiseren. Zo voorkomen we dat ze in het zwarte gat belanden en na de pandemie zonder werk komen te zitten. GGD Gelderland Zuid was direct enthousiast en hebben van dit evenement een groot succes gemaakt door ook diverse organisaties uit de regio erbij te betrekken.”

Betekenisvolle baan
Medewerkers bij de GGD denken na over een carrière na hun werk bij de GGD. Ze hebben geproefd aan werken voor de publieke zaak. En voor veel medewerkers smaakt dit naar meer.

PCR testen afnemen, vaccineren, administreren en het doen van bron- en contactonderzoek is iets anders dan werken voor een gemeente, op een school of in de zorg. Toch heeft juist dit werk veel mensen enthousiast gemaakt voor werken voor de publieke zaak. “Want werken in een omgeving waar het maatschappelijk belang voorop staat werkt voor veel mensen enorm bevredigend.” volgens consulent mens en werk Suzanne Dieden. “En hun werkervaring komt daarbij goed van pas. Want werken bij een organisatie in crisis vraagt iets van medewerkers. Mensen die dit kunnen zijn ook aantrekkelijk voor andere organisaties.”

Bron: Driessen, juli 2021

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.