"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Medewerkers T-Mobile kiezen eigen feestdagen

T-Mobile Nederland start een nieuw vakantiedagenbeleid. Medewerkers mogen zelf kiezen op welke feestdagen zij verlof krijgen.

Vandaag is de internationale dag van Culturele Diversiteit.

Feestdagen omruilen
Werknemers kunnen kiezen om een aantal nationale feestdagen die als vrije dag zijn bestempeld in te ruilen voor feestdagen die zij graag zouden willen vieren om culturele of religieuze redenen. Zo kan bijvoorbeeld Tweede Pinksterdag of Hemelvaart worden ingeruild voor het einde van de Ramadan, Keti Koti, Diwali of Hanukkah. Die dagen worden nu niet erkend als officiële Nederlandse feestdag.

Connect to Change
T-Mobile gelooft dat verschillende achtergronden en standpunten het bedrijf sterker maken. Het nieuwe beleid is onderdeel van het Connect to Change plan, waarmee T-Mobile zich inzet om iedereen met elkaar te verbinden en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Diversiteit
Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: “Wij vinden het niet meer van deze tijd om medewerkers alleen op de standaard nationale feestdagen verlof te geven. Dat sluit niet aan bij de enorme diversiteit van onze organisatie, maar ook niet bij de samenstelling van de Nederlandse samenleving.”

Het speciale feestdagenbeleid gaat in het najaar in. Het beleid is voorgelegd aan de Ondernemingsraad ter akkoord.

Bron: T-Mobile, 21 mei 2021

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.