"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Cao transportsector moet grondig op de schop, volgens CNV Vakmensen

De cao voor de 150.000 werknemers in het beroepsgoederenvervoer gaat wat CNV Vakmensen betreft grondig op de schop.“We willen graag een moderne cao. En om de werkgevers daarbij een handje te helpen, hebben we de oude ‘retro-cao’ alvast op een aantal belangrijke punten herschreven”, zegt CNV-onderhandelaar Tjitze van Rijssel.

CNV Vakmensen heeft de herschreven versie donderdag aangeboden aan de werkgeversdelegaties (TLN en VVT), als aftrap voor de cao-onderhandelingen die later dit jaar starten. De huidige cao – die vanwege de coronacrisis simpelweg met een jaar was verlengd – loopt eind dit jaar af.

De vakbond zet in op modernisering om recht aan de mensen die in deze sector werken én wil het beroep ook aantrekkelijk maken voor nieuwe instromers, ook voor vrouwen.”

De voorgestelde wijzigingen helpen om een betere balans te krijgen tussen werk en privé. “Dat is echt nodig. Simpelweg omdat werknemers die nieuw in de sector beginnen er niet over piekeren om 24/7 op afroep voor de werkgever beschikbaar te zijn”, zegt Van Rijssel.

Bron: CNV, 10 september 2020

Lees ook
Transportsector werft met succes 2.000 extra chauffeurs
Campagne voor werving van vrouwen als vrachtwagenchauffeur
AVV CAO Beroepsgoederenvervoer 2019

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.