"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Driessen zet werkbelofte centraal voor flexmedewerkers

Uitzendorganisatie Driessen is een marketingcampagne gestart waarbij werkzekerheid voor flexibele medewerkers centraal staat.

De organisatie ziet zichzelf als een voortrekker in de markt. ‘Het is hoog tijd voor een andere insteek als het gaat om uitzendwerk,’ vindt directeur Lisa Wouters. ‘Wij hopen dat de werkbelofte-aanpak brede navolging zal vinden in de gehele flexbranche.’

Driessen heeft al 27 jaar ervaring als personeelsdienstverlener aan de overheid, het onderwijs en in de gezondheidszorg.

Uit het persbericht:
De Nederlandse arbeidsmarkt is gebaat bij flexibele arbeid. Het geeft werknemers de kans om op een laagdrempelige en flexibele manier te werken bij organisaties, net wanneer en waar zij daar behoefte aan hebben. Het geeft tegelijkertijd werkgevers de kans om mee te bewegen met veranderende omstandigheden. Zo konden GGD’s de afgelopen periode snel opschalen vanwege de coronawerkzaamheden, en werd ook in de gezondheidszorg en binnen de overheid zo snel mogelijk bijgeschakeld. Driessen zorgt zo voor betekenisvol werk voor haar flexibele medewerkers en helpt organisaties hun belangrijke werk te kunnen doen.

Gezien het grote belang van flexibele medewerkers zou de verwachting moeten zijn dat flexwerk op dezelfde wijze wordt geregeld als vast werk. Toch blijkt in de praktijk dat voor flexkrachten soms minder wordt geïnvesteerd in opleiding en ontwikkeling, of dat het met een flexibel contract lastiger is om een hypotheek te krijgen. Om te laten zien dat het ook anders kan introduceert Driessen de werkbelofte voor haar flexwerkers.’

Wat houdt de werkbelofte in?
Het uitzendbureau vergelijkt de werkrelatie met een huwelijk. ‘Er is het juridische formele aspect van het tekenen van een contract. Belangrijker nog is de emotionele belofte die de huwelijkspartners naar elkaar uitspreken om goed voor elkaar te zorgen.

In de werkbelofte staat wat medewerkers kunnen verwachten. Driessen belooft:
– Alles op alles te zetten om een betekenisvolle baan te vinden;
– te investeren in ontwikkeling;
– te kijken naar de kandidaat als persoon, ongeacht leeftijd, afkomst of gender;
– medewerkers financieel veerkrachtig te maken;
– te gaan voor een duurzame werkgelukkige carrière.

Echte aandacht, focus op skills
“Wij zetten ons als Driessen al 27 jaar in voor het werkgeluk van onze medewerkers. Dit blijft niet bij woorden, maar hier is onze hele dienstverlening op ingericht. Met onze werkbelofte willen we dit nu ook formaliseren,” aldus directeur Lisa Wouters. “In de toekomst willen we hier nog meer beloftes aan toevoegen. Dit vraagt om een zorgvuldige afweging, omdat we hetgeen we beloven ook altijd waar willen maken. Neem onze belofte ‘echte aandacht voor wie jij bent’. Het niet oordelen op leeftijd, afkomst of gender maar puur focussen op skills is één van de, voor ons vanzelfsprekende, beloftes. En hoewel dit uiteraard door veel organisaties wordt gezegd, blijkt het helaas toch nog niet overal ook echt te gebeuren. Wij investeren al jaren in training en voorlichting om te voorkomen dat het bij ons mis zou kunnen gaan. Het is onze stellige overtuiging dat iedereen een gelijke behandeling verdient, daarom maken bij daar een belofte van.”

Iedere flexibele medewerker bij Driessen krijgt voortaan naast een contract ook de vijf werkbeloftes waar medewerkers ze aan mogen houden. “Wij hopen dat ze volmondig ‘Ja ik wil’ zeggen” besluit Wouters.

Bron: Driessen, 19 augustus 2020

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.