"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Flexfamily neemt minderheidsbelang in MAQQIE

Flexfamily neemt een minderheidsbelang in werkplatform MAQQIE.

Naast groeikapitaal verzekert MAQQIE zich van langdurige uitzendervaring en -kennis en het commercieel netwerk in Oost-Nederland door het toetreden van Flexfamily.

Flexfamily investeert in MAQQIE
Ondertekening samenwerking met links de vertegenwoordigers van MAQQIE en rechts die namens Flexfamily (foto: Sjors Massar)

“Zoals ook de afgelopen maanden hebben laten zien gedurende de corona-crisis, is digitaal werken noodzakelijk. Tegelijkertijd winnen platformen steeds meer in belang. Dat is voor uitzendactiviteiten niet anders. Er is voldoende ruimte in de markt voor een robuust zelf service platformconcept dat tegen lagere kosten werkt naast het reguliere intensief persoonlijke en premium geprijsde model via (onze) uitzendvestigingen”, zegt Michael Ammerlaan, Algemeen Directeur Flexfamily.

“Vanaf het eerste moment dat wij in contact kwamen met het management van MAQQIE zijn wij onder de indruk geraakt van de kwaliteit van de propositie en de vertaalslag naar het platform en de app, die zij hebben weten te maken. De afgelopen 20 jaar heb ik veel online -en platform proposities langs zien komen. Dit is de eerste keer dat een compleet uitzendproces is gedigitaliseerd dat qua verloning precies de CAO of bedrijfsregeling van de opdrachtgever volgt en waar geen intercedent aan te pas komt. Ieder uitzendbureau is op zoek naar deze heilige graal. MAQQIE maakt het waar”, aldus Ammerlaan.

“Voordat wij besloten om in te stappen hebben wij intern en met behulp van externe sector experts op het gebied van wet- en regelgeving, uitvoerig naleving van ABU/NBBU-cao, inlenersbeloning CAO van de opdrachtgever, WAB alsmede pensioenen getoetst. MAQQIE slaagt hier met vlag en wimpel in.”

Pieter Leenman, oprichter en CEO van MAQQIE vult aan: “Wij zijn erg blij met Flexfamily als nieuwe aandeelhouder. De toetreding van Flexfamily past binnen onze strategie om ons platform door het hele land uit te rollen. Eind juli maken we hier heel concreet meer over bekend.”

Bron: Flexfamily en MAQQUI, 1 juli 2020

Lees ook
Flexfactory wijzigt naam in Flexfamily
Maqqie lanceert ‘Open Payroll’

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.