"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Een kans op een baan voor iedereen die wil en kan

Een kans op een baan voor iedereen die wil en kan; technisch talent ontwikkelen, dat doen we samen!

voorkant glossy Goud, zij-instroom techniek, bron Talent4Service

Uit het UWV onderzoek “Duiding Arbeidsmarktontwikkeling 2019” komt naar voren dat werkgevers in Zeeland, de Gelderse Vallei en de omgeving van Gorinchem de meeste moeite hebben om aan personeel te komen. Vooral technisch geschoold personeel is nog steeds erg moeilijk te vinden, blijkt uit dit onderzoek.

Ook hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Universiteit Tilburg geeft in zijn 123 Actieplan voor de arbeidsmarkt 2019 aan dat er dringend meer gedaan moet worden aan de krapte op de arbeidsmarkt. De groeiende personeelstekorten zijn immers niet alleen nadelig voor de economie, maar ook voor de maatschappij op zich.

1 miljoen mensen langs de kant
Nu staan er nog steeds 1 miljoen mensen langs de kant in Nederland en dit vindt Talent4Service onaanvaardbaar.

Jeroen Voswinkel, operationeel directeur Talent4Service vertelt hierover: “Er zitten nog veel mensen thuis die op zoek zijn naar een baan in de techniek en die ook graag willen en kunnen werken in de techniek. Wij helpen deze groep van zij-instromers aan een echte baan bij onze opdrachtgevers. Met iets meer aandacht zorgen we ervoor dat zij-instromers de gouden medewerkers worden van de toekomst.”

Zij-instromers; een goud concept
“Met meer aandacht voor de mens in de opleiding en de begeleiding door de mentoren op de werkplek, heeft Talent4Service een nieuwe weg gevonden in de krappe arbeidsmarkt”, aldus Jorien Wesseling, commercieel directeur van Talent4Service. Bedrijven zouden veel meer moeten kijken naar technisch talent in plaats van naar het CV.

Magazine Goud
In deze eerste editie van het magazine Goud komen, naast de verhalen van de monteurs die nu aan het werk zijn, ook verhalen aan bod van de toeleiders en andere partners waar Talent4Service mee samenwerkt. Het geeft een goed beeld hoe zij-instromers succesvol kunnen zijn in hun nieuwe functie.
Interesse in een gratis exemplaar? Vraag het aan via www.talent4service.nl/krijg-goud

Bron: Talent4Service, persbericht 4 september 2019

Zie ook
Talent4Service, dat werkt! voor zij-instromers techniek

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.