"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

FINTREX, Mifratel en PCS samen verder onder de naam Yource

Het Belgische outsource bedrijf Mifratel en de Nederlandse klantcontact bedrijven PCS en FINTREX gaan verder onder het label ‘Yource’.

De naam is een samentrekking van You (de mens staat centraal, zowel medewerker als klant) en Source (sourcen van klantcontact, de corebusiness van de totale groep).

De namen Mifratel, PCS en FINTREX blijven bestaan, maar worden zichtbaar onderdeel van de Yource groep.

Over de groep
Op dit moment telt Yource in totaal 5.200 medewerkers en heeft vestigingen in 5 landen (Nederland, België, Luxemburg, Marokko en Bulgarije). De 4 operationele divisies Recruitment, Insourcing, Outsourcing Nederland en Outsourcing België draaien bij elkaar een jaaromzet van 125 miljoen euro. Yource biedt toegang tot alle vormen van klantcontactdiensten: uitzending & detachering, opleiding, training, outsourcing, nearshoring, offshoring en insource oplossingen.

Investeerders
Motor achter de combinatie is het Belgische investeringsfonds KeBeK ondersteund door BNP Paribas Fortis Private Equity. Vanaf 2014 zijn achtereenvolgens de Belgische klantcontactleverancier Mifratel en het Nederlandse PCS (2017) en FINTREX (2018) samengevoegd tot de huidige Yource groep.

Directieteam
Het 7 koppige directieteam van Yource staat onder leiding van Robin Jansen (CEO Yource Group en co-founder FINTREX): “In de afgelopen jaren hebben de bedrijven die nu Yource vormen een enorme groei doorgemaakt. De bestaande fundamenten, met de daarbij behorende medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers, houden wij in stand.
Yource staat voor wat ons verbindt. De synergie én de specialisaties van de bedrijven, die samen Yource vormen, creëren de mogelijkheid om onze klanten een totaaloplossing op maat te bieden. En bovenal bieden wij onze 5.200 medewerkers, die wij members noemen, met onze eigen Academy een employee journey, waarin zij zich blijven ontwikkelen. Yource is voor ons een logische stap om onze klanten en medewerkers een nog betere toekomst te kunnen bieden: The future is there, make it Yource!”

Alle diensten in huis
Mohlad Hassan (founder van PCS en COO Outsourcing Netherlands): “Omdat we met de bedrijven die ‘part of Yource’ zijn nu alles kunnen bieden, maakt het niet meer uit voor onze klanten welke sourcing strategie zij ambiëren: wij hebben namelijk alle oplossingen in huis. Met onze database bestaande uit 350.000 beschikbare klantcontact profielen, onze recruitmentorganisatie en Academy, onderscheidt Yource zich van alle andere insource en outsource partijen. Yource heeft een missie: iedereen die binnen de Benelux aan klantcontact denkt, denkt aan Yource. Met deze release is de eerste stap hiervoor gezet.”

De overige leden van het overkoepelende team zijn: Boris Wachters (COO Insourcing Netherlands), Marjolein Kleijwegt (COO Recruitment), Eelco Bruinsma (CFO), Sander Elshof (CIO) en Frank Dhooghe (CEO Belgium).

Bron: YOURCE, persbericht 7 mei 2019, FINTREX en PCS

Lees ook dit interview met Robin Jansen over FINTREX

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.