"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Jobbird is failliet

JobbirdNa bijna 7 jaar is maandag om 11:00 het faillissement van Jobbird uitgesproken.

Jobbird is een jobboard met een groot bereik en een hoge bekendheid. Meer dan 100.000 mensen solliciteerden maandelijks via Jobbird. Ondanks dat is Jobbird nooit winstgevend geweest.

Op 1 oktober is Matthijs Jorissen aangesteld als interim bestuurder en change manager. Het achterstallig onderhoud bleek groter dan in 3 maanden opgelost kon worden. Daarop heeft de aandeelhouder (oprichter Jan-Peter Cruiming) het faillissement aangevraagd.

De curatoren onderzoeken nu de mogelijkheden voor een doorstart. Volgens Matthijs Jorissen zijn er afgelopen maanden grote stappen gemaakt om Jobbird winstgevend te krijgen. Aanpassingen in het business model en de technische architectuur zouden afdoende moeten zijn om Jobbird binnen 3 maanden weer winstgevend te maken, vindt hij.

Het personeel dat maandagmiddag ontslag is aangezegd, blijft voorlopig aan het werk. Bij de curatoren hebben zich inmiddels meerdere geïnteresseerden gemeld.

Bron: Jobbird, 4 december 2018

‘De IT-architectuur was te zwaar om concurrerend te kunnen werken,’ zegt Jorissen in een interview met Emerce.

In september dit jaar toonde Cruiming zich nog zeer optimistisch over de kansen voor Jobbird. Lees meer

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.