"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Salesforce: #1 Best Workplace ter wereld

Salesforce is net als in 2017 de nummer 1 werkgever van de wereld.

Great Place to Work maakt op maandag 15 oktober voor de 8e keer de World’s Best Workplaces bekend.

Dit is de enige wereldwijde werkgeverslijst die gebaseerd is op zowel de mening van de medewerkers als op het werkgeversbeleid. 25 multinationals behoren tot deze selectie van goede werkgevers en lieten 27 andere multinationals achter zich.

Bekijk het rapport World’s Best Workplaces 2018

Een World’s Best Workplace is een organisatie die in meer dan vijf landen erkend is als goede werkgever vanuit het perspectief van de medewerker (gemeten door 58 stellingen over de mate van vertrouwen, trots en plezier) en vanuit het perspectief van de organisatie (analyse van het werkgeversbeleid op basis van negen thema’s).

In maart 2018 heeft Great Place to Work de Nederlandse Best Workplaces bekendgemaakt. Negen (vijf in 2017) hiervan behoren nu, samen met de scores van andere landen, tot de beste van de wereld: #1 Salesforce #2 Hilton #3 Mars #5 The Adecco Group #8 Cisco #9 Daimler Financial Services #10 SAS Institute Inc. #12 Stryker #16 AbbVie

Organisaties in de IT-sector het sterkst vertegenwoordigd
32% van de 25 multinationals op de lijst behoren tot de IT-sector. Naast dat zij goed vertegenwoordigd zijn in de lijst zijn zij ook de hoogste scorende sector met een gemiddelde score van 85% op de 58 stellingen van het Great Place to Work-Model.

World's Best Workplaces 2018, branche scores

Bron: Great Place to Work, 15 oktober 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.