"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

KvK Connect update

KvK Connect, ontwikkeling van het platform

Een van de sponsors van de Dag van de ZZP’er 2018, zaterdag 8 april, was de Kamer van Koophandel, die nadrukkelijk aanwezig was met KvK Connect, het platform voor zzp’ers.

KvK

Bezoekers van de dag konden zich laten fotograferen voor deze app door een professionele fotograaf. Die service sloeg enorm aan. Zzp’ers stonden tijdens dit event allemaal geduldig in de rij om die gelegenheid te baat te nemen. Ook de netwerkborrel tot besluit van de dag werd gesponsord door de KvK.

Dag van de ZZP'er, sponsor actie KvK Connect: 'maak hier je foto'

Hoe gaat het eigenlijk met de ontwikkeling van de app? Ik vroeg het aan Peter Bargon, directeur dienstverlening Kamer van Koophandel. “Het is nog een minimum viable product. Die term staat voor een product dat samen met gebruikers verder wordt ontwikkeld. De essentiële functies hebben we op basis van marktonderzoek onder zzp’ers vastgesteld.

Peter Bargon
Peter Bargon

Met hulp van de feedback van zzp’ers optimaliseren we de KvK Connect continu. Ik vraag begrip van zzp’ers voor het feit dat de app nog niet compleet is. Achter de coulissen werken we hard aan de verdere ontwikkeling.

Binnenkort lanceren we nieuwe functionaliteiten die uit de suggesties en feedback van gebruikers zijn gekomen. Ik mag er nog niet zoveel over vertellen, maar dit gaat zzp’ers zeker helpen om succesvoller te worden.

Op dit moment kunnen ze zichzelf op een mooie manier presenteren aan andere zzp’ers die geïnteresseerd zijn in samenwerking voor grotere opdrachten. Dat is gunstig. Ze kunnen elkaar al vinden. Ze kunnen ook hun ‘etalage’ delen met social media. Dat wil zeggen: hun profiel delen met LinkedIn en Facebook, waardoor ze sneller opvallen voor opdrachtgevers. Verder krijgen ze allerlei ondernemersinformatie gebaseerd op hun profiel. Ze kunnen aangeven: ik ben geïnteresseerd in wet- en regelgeving of andere zaken die voor hen van belang zijn. ZZP-Nederland, FNV en PZO doen mee in de informatievoorziening. Er zit een benchmark faciliteit in de app, maar die hebben we nog niet aangezet, omdat die pas goed gaat werken als er een heel groot aantal gebruikers van de app is.

Er zijn jaarlijks ongeveer 180.000 tot 190.000 inschrijvingen bij de KvK. Daarvan begint ongeveer 65% als zzp’er. Zij krijgen tijdens hun inschrijving hulp bij het maken van een account op KvK Connect om kennis te kunnen delen met andere zzp’ers en de juiste ondernemersinformatie te krijgen. Wij denken dat het aantal accounts hierdoor sterk zal toenemen. De nieuwe functionaliteit in de app, die naar verwachting beschikbaar komt in het derde kwartaal van het jaar, zal helpen om de conversie op gang te brengen van het aantal downloads naar het aantal geopende accounts.

KvK Connect is overigens niet alleen een app. Je kunt ook via de desktop of tablet inloggen.

Ik zou alle zzp’ers willen oproepen: Maak een account aan, gebruik de app en kom met suggesties, waardoor we een heel mooi product voor zzp’ers steeds beter kunnen maken.”

Interview: Hinke Wever, FlexNieuws

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.