"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Waarom maakt HelloFlex de move naar zvoove?

In het landschap van software dienstverleners, die uitzenders, detacheerders, arbeidsbemiddelaars en payrolling of backoffice faciliteren, is een consolidatieslag gaande. De overname van HelloFlex, leverancier van front-, mid- en backoffice software door zvoove illustreert dit. Oliver Muhr, CEO van zvoove en Peter Loopstra, COO van HelloFlex, benoemen de voordelen van deze overname.

Uit het persbericht:
“zvoove neemt HelloFlex uit Amersfoort over, na de eerdere overnames van RecruitNow dit jaar en Pivoton verleden jaar. Met deze overname is zvoove na Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, nu ook in Nederland de marktleider met softwareoplossingen voor de flexmarkt. Binnen de overeenkomst worden HelloFlex´ dochterondernemingen FlexService, UBplus en CAOWijzer eveneens overgenomen door zvoove. Dankzij de overname van HelloFlex dekt zvoove de volledige Nederlandse flexmarkt af met een uiterst compleet portfolio aan softwareoplossingen voor alle bedrijfsprocessen die de gehele back-, mid- en front-office overspannen.”

Wat motiveert zvoove bij deze overname?

Oliver Muhr, CEO van zvoove, ervaren internationaal buy and build strateeg getuige zijn LinkedIn profiel, licht dit toe. Waarom liet hij zijn oog vallen op HelloFlex? En waarom past deze overname zo goed in het Nederlandse aanbod van zvoove?
“Ons doel is om onze klanten de beste software en duidelijke concurrentievoordelen te bieden door middel van technologie. Met de overname van HelloFlex zijn we nu de grootste aanbieder van software in het uitzendbranchegebied in Europa. We hebben meer dan 500 medewerkers, wat een enorme denkkracht is voor de uitzendmarkt, en we kunnen sleuteltrends zoals GenAI sneller, beter en efficiënter aanbieden aan onze klanten. Over grenzen heen hebben we de beste oplossingen in verschillende markten – met Pivoton hebben we al een van de beste ERP-systemen in ons portfolio, met RecruitNow een van de beste ATS/CRM-oplossingen, en natuurlijk past een andere marktleider zoals HelloFlex daar perfect bij. We hanteren een best of breed-benadering en willen dat onze klanten kunnen kiezen uit de beste software-oplossingen.”

Zijn er nog meer strategische overnames te verwachten? Wat is de groeiambitie?

“Absoluut, we zijn nog lang niet klaar. zvoove is een ‘Club of Entrepreneurs’ die de beste merken en de beste geesten in de branche samenbrengt. Met vijf strategische overnames in de afgelopen 18 maanden, die hebben geleid tot enorme synergieën en innovatieve productportfolio’s binnen onze end-to-end softwareoplossingen voor de uitzendbranche, boeken we grote vooruitgang in het vervullen van onze missie, namelijk het ontwikkelen van eersteklas producten voor toonaangevend klantenvoordeel. Nederland loopt voorop in de digitalisering van de uitzendbranche en is daarom een strategische focus voor zvoove, naast onze leidende posities in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.”

Peter Loopstra, COO van HelloFlex (midden), Paul van den Bosch, CEO van Pivoton en Andre Polderman, CEO van RecruitNow
Peter Loopstra, COO van HelloFlex (midden), Paul van den Bosch, CEO van Pivoton en Andre Polderman, CEO van RecruitNow

HelloFlex software ontwikkeling

Wat kenmerkt de software van HelloFlex en haar klanten? Welke verbeteringsslagen zijn er gemaakt in de afgelopen jaren met welk doel?
“HelloFlex is een sterke workforce management oplossing voor de flexbranche. We hebben hard gewerkt aan innovaties om onszelf te kunnen positioneren als de beste cloudoplossing voor mid- en backoffice. Tegelijk zien wij dat de complexiteit van flexibele arbeid en alle bijbehorende verloningsvraagstukken toeneemt. Compliance en betrouwbaarheid is essentieel. De vragen van klanten nemen toe en de markt van softwareaanbieders is enorm gevarieerd en versplinterd. Er zijn veel aanbieders van software en geen daarvan heeft dé ultieme, alles dekkende oplossing in huis. Wij wisten dat het een kwestie van tijd was, voor het aanbod zou moeten consolideren om te kunnen beantwoorden aan de groeiende vragen en de complexiteit van de markt. Die consolidatievraagstukken spelen zowel aan de voorkant van het gehele wervings- en verloningsproces; de aanbieders van ATS-oplossingen (makers van software voor het wervings- en sollicitatieproces; de candidate journey) als aan de midden- en achterkant, de aanbieders van mid- en backoffice oplossingen (software voor het sluiten van de juiste arbeidscontracten en het correcte verloningsproces). Dit zijn los van elkaar zulke kennis- en arbeidsintensieve expertises, dat de afzonderlijke processen continu investering vragen. Wanneer er veel aanbieders van software zijn, die zich niet beperken tot hun core business, maar ook actief willen zijn op de expertisegebieden van de ander, wordt simpel gezegd de taart te klein. Met HelloFlex willen wij groeien in ons expertisegebied en koppelingen maken met de beste leveranciers van andere expertisegebieden. Denk aan uitstekende ATS-systemen waaronder dat van RecruitNow.

De overname door zvoove biedt ons het beste van beide werelden. Wij kunnen zelf back- en midoffice blijven ontwikkelen, daarmee doen wij waar wij goed in zijn. We functioneren in een groter verband met meer middelen en slagkracht om een sterke positie te behouden.”

Identiteit en team behouden

Kan HelloFlex onder zvoove nog gebruik maken van SharpMinds, en daarmee Oekraïnse nearshore IT-collega’s inzetten voor softwareontwikkeling? “Ja, de bestaande samenstelling van de teams zowel in Nederland als onze samenwerking met Sharpminds gaat door. We blijven zelfstandig opereren. We zullen synergie en samenwerking zoeken, maar ook onze ‘HelloFlex-identiteit’ behouden en we blijven ook ons eigen product standalone aanbieden,” verklaart Peter Loopstra. De andere Nederlandse entiteiten hebben hier al goede ervaringen mee, na de overname zijn ook zij zelfstandig blijven opereren gesteund door alle mogelijkheden die zvoove biedt. Zie onder meer dit interview met RecruitNow.

HelloFlex team, december 2023

Blijft HelloFlex een eigen product aanbieden?

“Ja, HelloFlex blijft haar eigen producten aanbieden aan bestaande en nieuwe klanten,” zegt Peter Loopstra. “Met de toetreding tot zvoove ontstaan er natuurlijk wel veel mogelijkheden voor synergie met de andere Nederlandse entiteiten van de groep zoals Pivoton en RecruitNow. We streven naar inzet van de beste mensen én producten voor onze klanten. We gaan uit van de ‘best of breed’ gedachte. Dat betekent: we bieden koppelingen met de beste aanbieders van gespecialiseerde software in de markt. HelloFlex houdt vanuit die gedachte focus op mid- en backofficesoftware voor het MKB+. De mogelijkheid om te koppelen met het uitstekende ATS van RecruitNow is er.”

Synergie in analyse en toepassing wet- en regelgeving

“De ontwikkeling van back- en midoffice vraagt doorlopend kennis en aandacht om bestaande en komende wet- en regelgeving voor de flexbranche te integreren. Ook voor Pivoton is dit een uitdaging. Wanneer we in de analyses kunnen samenwerken bereiken we synergievoordeel. Het jaarwerk, waar we nu volop mee bezig zijn, is een van de terugkerende uitdagingen die alle backoffice leveranciers kennen: hoe krijgen we de software update gereed voor alle klanten met al hun flexkrachten, in lijn met de regelgeving ingaande per 1 januari 2024.
We doen waar we sterk in zijn. En dat kunnen we na deze overname nog beter. Vandaar onze move naar zvoove.”

Over HelloFlex
HelloFlex is workforce management software en bestaat uit een verzameling van volledig geïntegreerde cloud-tools. Alle tools van HelloFlex zijn primair bedoeld om het werk voor personeelsintermediairs in de flexbranche makkelijker en efficiënter te maken. ‘Met een team van meer dan 100 professionals werken wij continu aan innovatieve oplossingen, om meer dan 500 klanten controle te geven over hun uitzendprocessen.’ HelloFlex wordt geleid door CTO Ton Plooij en COO Peter Loopstra.

Over zvoove
zvoove is de Europese marktleider op het gebied van IT-programmatuur en hybride oplossingen voor personeelszaken en de uitzendbranche. ‘zvoove verbetert de wereld van werk binnen het dynamische ecosysteem dat werknemers, werkgevers en dienstverleners op personeelsgebied, door hoogwaardige, vertrouwde digitalisering van alle bedrijfsprocessen, door foutloze invoer en verwerking volgens de laatste wet- en regelgeving; de beste combinatie van talent en werk; en bescherming van bedrijfskritieke personeelsgegevens. Ruim 4200 klanten met ruim 65.000 eindgebruikers vertrouwen op zvoove en gebruiken de personeelsoplossingen voor het beheer van 700.000 werknemers; 12 miljard euro aan jaarlijkse loonbetalingen; en ongeveer 2 miljoen sollicitaties per jaar. zvoove heeft meer dan 400 mensen in dienst op 13 locaties in Europa.’

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.