"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

YoungCapital: Nederlandse kitesurfheld maakt internationale come-back

Kevin Langeree wint King of the Air 2018

Kevin is sinds januari brand ambassador van YoungCapital

Kevin Langeree, King of the Air 2018, brand ambassador YoungCapital
Hoge golven, windsnelheden van meer dan 30 knopen en enorm spectaculaire sprongen. Zo ging het er zojuist aan toe tijdens de belangrijkste kitesurfwedstrijd van het jaar, Red Bull King of the Air 2018 in Kaapstad, Zuid-Afrika. De 29-jarige Kevin Langeree uit Noordwijk pakte de titel en maakt hiermee zijn internationale come-back.

Kevin ging de strijd aan met zeventien andere internationale kiters, maar liet hoog boven Kite Beach de concurrentie ver achter zich. Door zijn spectaculaire big-air stunts wist hij vriend en vijand te verbazen en opnieuw de winst binnen te halen. “In 2014 heb ik al eens gewonnen. Vorig jaar ging ik weer voor de titel, maar brak ik een week voor de wedstrijd mijn enkel. Dit jaar ben ik sterker terug gekomen dan ooit en heb ik kunnen bewijzen dat ik het nog steeds in me heb”, zegt Kevin.

Kevin is het schoolvoorbeeld van een held die zijn jongensdromen heeft waargemaakt. Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital: “Wij zijn onwijs trots op Kevin. Hij heeft laten zien dat door moed te houden en trainen alles mogelijk is. Dat is precies de reden waarom we Kevin hebben gekozen als ambassadeur.” Ook de komende tijd zal Kevin andere jongeren inspireren en motiveren met zijn verhaal. “What doesn’t kill you makes you stronger. Laat dit een les zijn voor anderen. Vallen en opstaan hoort erbij. Maar wees vooral niet bang om je dromen na te jagen”, besluit Kevin.

Bron: YoungCapital, 2 februari 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.