"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

USG People klaar voor Europese richtlijnen UBL e-facturatie

USG People, gespecialiseerd in hr-dienstverlening, heeft een E-keten platform ontwikkeld voor e-facturatie

De Europese richtlijnen, die begin 2019 in gaan, schrijven voor dat alle facturen aan overheidsinstanties als e-factuur in UBL-formaat aangeleverd moeten worden. In dit formaat hebben alle factuurgegevens een vaste plek en betekenis, waardoor documenten snel verwerkt kunnen worden.

Daarnaast moeten facturen ingediend worden bij Digipoort, het digitale postvak van de Rijksoverheid. Digipoort voert automatisch diverse controles uit op het ingestuurde bestand, alvorens het wordt doorgezet naar de juiste ontvanger. USG People heeft snel op de richtlijnen ingespeeld door direct het E-keten platform te ontwikkelen. Iedere gebruiker kan hiermee e-facturen met de juiste richtlijnen aanleveren bij overheidsinstanties.

Grote stap in digitale transformatie
Het E-keten platform van USG People maakt het daarnaast mogelijk om verschillende XML-variaties van facturen te ontwikkelen. E-facturen worden automatisch herkend, gecontroleerd en op de juiste plaats afgeleverd. Deze efficiëntieslag maakt het mogelijk om processen effectiever in te richten.

Bron: USG People, 11 december 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.