"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

USG People biedt medewerkers gratis sneltest aan

Vanaf vrijdag 26 maart biedt USG People Nederland directe medewerkers en flexwerkers kosteloos een sneltest aan.

Zo wil het bedrijf bijdragen aan het creëren van een veilige werkomgeving. Medewerkers die corona gerelateerde klachten hebben of in contact zijn geweest met een corona-patiënt kunnen een afspraak maken op een testlocatie. USG People is een van de eerste hr-dienstverleners die medewerkers de mogelijkheid biedt zich gratis te laten testen.

USG People is het moederbedrijf van Unique, Start People, Secretary Plus en andere bedrijven die actief zijn op het gebied van arbeidsbemiddeling. Direct en indirect werken er dagelijks tienduizenden mensen voor USG People.

Testlocaties in heel Nederland
Om alle medewerkers een gratis sneltest te kunnen aanbieden, is USG People een samenwerking aangegaan met Tigra. Deze dienstverlener helpt werknemers gezond, vitaal en met plezier te kunnen werken. Voor de uitvoering van de testen werkt Tigra samen met spoedtest.nl en Medprevent (Arbodienst). Zo beschikken USG People en Tigra over testlocaties in heel Nederland.

Binnen 30 minuten een uitslag
Medewerkers kunnen een sneltest aanvragen wanneer ze klachten vertonen die passen bij het coronavirus. Ook als zij een melding hebben ontvangen via de CoronaMelder app kunnen ze een afspraak maken. Zij kunnen binnen 24 uur terecht bij één van de 60 sneltestlocaties in Nederland. De uitslag ontvangen ze binnen 30 minuten.

USG People is zelf niet betrokken bij de uitvoering van de sneltesten. Spoedtest.nl en Medprevent zijn verantwoordelijk voor de uitvoering, afwikkeling en communicatie met de werknemers. De werkgever wordt niet geïnformeerd over wie zich laat testen en de uitslagen.

Bron: USG People, persbericht 26 maart 2021

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.