"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Uitzender Unique start samen met UWV, gemeente Rotterdam en Albeda leerwerktraject tot pedagogisch medewerker

Gemeente Rotterdam, het UWV, uitzendorganisatie Unique en Albeda Sociaal & Pedagogisch Werk starten een leerwerktraject (BBL-opleiding) tot pedagogisch medewerker. De samenwerkende partijen willen zo een antwoord geven op de tekorten binnen de kinderdagopvang en tegelijkertijd de arbeidsparticipatie in Rotterdam verhogen. Wanneer het leerwerktraject een succes blijkt te zijn, wordt het ook in andere regio’s uitgerold.

Mandy Stevens, directeur van Unique: ”Het is geen geheim dat de kinderopvang kampt met grote arbeidstekorten. Dit heeft serieus impact. De werkdruk wordt steeds groter en de arbeidsparticipatie staat stevig onder druk. Unique kijkt verder en wil daar met dit werk-leertraject verandering in brengen.” De komende periode worden 20 deelnemers voor dit traject geworven. In september start het traject met een driejarige opleiding tot pedagogisch medewerker. Daarnaast doen de deelnemers praktijkervaring op in kinderdagverblijven in de regio Rotterdam.

Gemeente Rotterdam wil samenwerken met het bedrijfsleven
Tim Versnel, wethouder werk & inkomen bij de gemeente Rotterdam, is bijzonder verheugd met deze samenwerking: “De behoefte aan kinderopvang in Rotterdam is groot. Elke extra kinderopvang medewerker creëert ruimte voor anderen om (meer) te werken en dat is goud waard. Nóg mooier is het als mensen uit de bijstand hier werk vinden. Door de samenwerking te zoeken met ondernemende partners als Unique slaan we twee vliegen in één klap: we bieden Rotterdammers het plezier van een goede baan en dragen daarmee bij aan het oplossen van de personeelstekorten waar onze stad last van heeft. Hier willen we de komende jaren nog veel meer van zien.”

Intensieve begeleiding en kansengelijkheid
Deelnemers aan het leerwerktraject krijgen direct een contract en worden intensief begeleid door talent-coaches van Unique. De talent-coaches zijn gespecialiseerd in duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Unique neemt daarnaast het hele proces van werven en opleiden uit handen. De gemeente Rotterdam is betrokken om mensen zonder pedagogische achtergrond te betrekken bij deze kans. Mandy Stevens: “Wij nemen in samenwerking met Albeda Sociaal & Pedagogisch Werk veel meer de rol van opleider/werkgever aan dan die van een traditionele uitzender. Dit doen wij vaker, bijvoorbeeld in samenwerking met het bankwezen.” Unique wil in de toekomst het samenwerkingsverband ook in andere regio’s uitrollen.

Albeda Sociaal & Pedagogisch Werk is de opleidingspartner in deze samenwerking: “Wij zien deze samenwerking als een unieke kans om meer studenten op te leiden voor de kinderopvang. Daarnaast dragen we graag bij aan kansengelijkheid door mensen op te leiden die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt”, licht Edith Wortel, directeur van Albeda Sociaal & Pedagogisch Werk, tot slot toe.

Bron: Unique, 19 juli 2023

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.