"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

USG People wordt RGF Staffing the Netherlands

USG People Nederland heeft haar naam veranderd in RGF Staffing the Netherlands.
RGF Staffing
De naamsverandering is in lijn met het moederbedrijf Recruit Global Staffing (RGF Staffing) dat activiteiten heeft in Europa, Japan, Noord-Amerika en Oceanië en elke dag zo’n 300.000 mensen aan werk helpt.

RGF Staffing the Netherlands is de hr-dienstverlener op de lokale personeelsmarkt, met bekende merken als Start People, Unique, USG Professionals, Secretary Plus, ASA, Medi Interim, Technicum, en USG Freelance.

Indeed en Glassdoor ook onderdeel van de merkenfamilie
Rob Zandbergen, CEO RGF Staffing: “De boodschap dat we een familie zijn, willen we nadrukkelijker uitdragen, want zowel onze klanten als kandidaten plukken er de voordelen van. Het betekent dat onze lokale professionals ondersteund worden door een wereldwijd netwerk van experts. Door een financieel sterk moederbedrijf, dat jaarlijks meer dan 10 miljard euro omzet. Het betekent ook dat we de omvang en ambitie hebben om te investeren in innovatieve diensten met echte toegevoegde waarde. Zoals slimme, digitale tools – een gebied waarop we ook voordeel halen uit onze ‘familiebanden’ met pioniers zoals Indeed en Glassdoor. Zij zijn net als RGF Staffing trotse onderdelen van Recruit Holdings. Het hoofdkantoor van Recruit Holdings is gevestigd in Tokio, Japan. De omzet in 2019 bedroeg 20 miljard euro en de beurswaarde is 65 miljard euro.”

Wereldwijd netwerk van specialisten gecombineerd met lokale focus
Eric de Jong, CEO a.i. bij RGF Staffing the Netherlands: “Momenteel zetten wij de volgende stap die bijna 50 jaar geleden begon met uitzendbureau Unique in Nederland. Unique is nog steeds een ijzersterk merk binnen ons netwerk. Daar zijn in de loop der jaren meerdere activiteiten en merken bijgekomen. Merken die diep verankerd zijn in de lokale arbeidsmarkt en in elk opzicht dicht bij onze klanten en kandidaten staan. Met de expertise van onze medewerkers, slimme technologie, digitalisering en ons wereldwijde netwerk van specialisten met behoud van de lokale focus, kunnen wij onze belofte ‘faster, simpler, closer’ aan onze klanten waarmaken.”

Bron: RGF Staffing, 30 april 2021

Achtergrond
In 2012 werd Indeed overgenomen door Recruit
In 2015 deed Recruit het overnamebod aan USG People
In 2018 werd Glassdoor gekocht door Recruit i.v.m. Indeed
Top 10 jobboards: speelbord uitzendbureaus en tech giganten

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.