"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Handboek Ondernemen in Flex – nieuwe uitgave

Maandag verschijnt een nieuwe uitgave van het handboek Ondernemen in Flex, sinds 2010 het standaardwerk voor ondernemers, management en dienstverleners in de flexbranche.

Het boek wordt dit jaar voor de zesde maal uitgegeven door adviesorganisatie Professionals in Flex.
Ondernemen in Flex, uitgave 2017

Steeds meer gespecialiseerde dienstverleners vóór uitzenders
Dat de vorige uitgave wederom volledig is uitverkocht, geeft aan dat er een blijvende, voortdurende vraag is naar kennis over de bedrijfsvoering van een uitzendorganisatie. Het boek wordt dan ook veel door startende én bestaande uitzendondernemingen aangeschaft. Een nieuwe ontwikkeling is dat ook steeds meer zakelijke dienstverleners voor uitzenders meer specialistische kennis over uitzenden opbouwen.

Hustinx, schrijver van het handboek en oprichter van Professionals in Flex: “Toen wij in 2009 met onze adviesorganisatie startten, waren wij het eerste en enige adviesbureau dat 100% gericht was op uitzendondernemingen. Inmiddels is er een keur aan dienstverleners en adviesondernemingen met een specialisatie gericht op uitzenders. We zien nu bijvoorbeeld steeds meer adviseurs, advocaten, verzuim-dienstverleners, backoffice-payrollers en softwarebureaus die zich specifiek richten op de uitzendonderneming als klant. Dit is goed voor de branche. De regelgeving voor flexondernemingen blijft onwaarschijnlijk complex en gespecialiseerde dienstverleners dragen bij aan een verdere professionalisering van uitzendorganisaties.”

Online Flexdirectory
De Flexdirectory is een vast onderdeel van het handboek en geeft een steeds grotere lijst van deze gespecialiseerde dienstverleners. De Flexdirectory is tevens digitaal te raadplegen via www.flexdirectory.nl

Complexe wetgeving
Flexondernemers worden voortdurend geconfronteerd met wijzigingen in wetgeving. Veranderingen die van belang zijn voor en effect hebben op de bedrijfsvoering van ondernemers in de flexbranche. Bij het boek is een veelvoud van specialisten betrokken die ieder hun bijdrage hebben geleverd aan deze volledig geactualiseerde zesde uitgave. Hierdoor is het handboek onmisbaar als handleiding voor starters en als naslagwerk voor managers, ondernemers en specialisten in de flexbranche.

Over Ondernemen in Flex
Ondernemen in Flex is hét handboek voor ondernemers en managers in de flexbranche. Het boek is een uitgave van Professionals in Flex in samenwerking met de SNCU, de ABU, de NBBU en Köster Advocaten. Patrick Hustinx is de auteur. Het boek kan besteld worden bij Professionals in Flex (www.ondernemeninflex.nl/bestellen/), de ABU en de NBBU.

Bron: Professionals in Flex, 19 juni 2017

Cover-Ondernemen in Flex-2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.