"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Sooflex: van saaie sourcing naar sympathieke software

Dinsdag 19 januari start Sooflex met het ontzorgen van flexorganisaties op het gebied van medewerker engagement.

Veel organisaties in de flexmarkt zien de marges dunner worden en de behoefte aan persoonlijke aandacht, waardering en opleidingsmogelijkheden stijgen. Sooflex stelt digitale tools beschikbaar die het binden, boeien en behouden van flexkrachten ondersteunt. De organisaties Poolmanager, FlexService en HelloFlex hebben hun medewerking aan de oprichting verleend. Hierdoor is het voor hun klanten als eerste al mogelijk om de Sooflex-tools te integreren.
Sooflex.com
‘Flexwerk leuker, aantrekkelijker en waardevoller maken’, is de inspiratie voor Kees Pannevis om Sooflex te starten. Na een carrière bij uitzendbureau Mise en Place zet hij zich nu volledig in voor de betrokkenheid van de flexwerker. “De flexwerker als ondergeschoven kindje is niet meer van deze tijd. De ‘war on talent’ kun je alleen winnen als je als organisatie het engagement van de medewerker hoog op de agenda zet.”

Tot nu toe is er voornamelijk functionele software voor sourcing in de markt verkrijgbaar die niet tot engagement leidt. Sooflex biedt tools aan die tot nu toe onbetaalbaar waren in de flexmarkt. Daarmee biedt Sooflex realtime inzicht in de betrokkenheid van flexkrachten, manieren om echt waardering te uiten, permanente dialoog en oog voor persoonlijke ontwikkeling. De Sooflex- tools worden in bestaande interfaces van flexorganisaties geïntegreerd.

Sooflex ontwikkelt alle tools en partnerships in nauw overleg met de gebruikers. Intermediairs, inleners en vooral uitzendkrachten en ZZP’ers hebben verteld wat zij echt belangrijk vinden.

Dat heeft geresulteerd in de 3 Sooflex leefregels:

  • De intercedent of planner mag er nooit méér werk aan hebben, eerder mínder.
  • Sooflex verzorgt een uitstekende integratie zonder IT-kopzorgen.
  • Alle activiteiten van Sooflex zijn 100% transparant en integer.

‘De hele flexmarkt gaat in de komende jaren ‘engagement’ van de flexkracht hoger op de agenda zetten; Sooflex helpt daarbij’ – Kees Pannevis.

Bron: Sooflex, 19 januari 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.