"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

EchtWerk.nl – hét sociale platform voor techneuten

Woensdag is hét sociale platform voor techneuten ‘EchtWerk.nl’ gelanceerd.

Het betreft een online plek waar techneuten en bedrijven actief in de technische branche, hun passie voor de techniek kunnen delen. EchtWerk.nl is een resultaat van een unieke samenwerking van drie partijen (Humares, Get.Noticed & Zippycraft) in dienst van de wereld van de techniek.

De ontwikkeling van het platform nam in totaal twee jaar in beslag. Het begon met een onderzoek waaruit bleek dat de techneut een online plek mist waar die zijn passie, werk en kennis kan delen met vakgenoten. Dit bracht de drie partijen op het idee om deze plek voor de wereld van de techniek te scheppen. Op basis van marktonderzoek werd het EchtWerk-platform ontwikkeld met de techneut als middelpunt.

EchtWerk.nl - techniek platform

Het resultaat mag er zijn. Op EchtWerk.nl kunnen deelnemers zich profileren, laten informeren en communiceren met collega-techneuten. Een lasser kan bijvoorbeeld een foto van zijn laatste spectaculaire project plaatsen. Een monteur stelt een vakinhoudelijke vraag en krijgt antwoord van zijn collega’s uit heel Nederland. Bedrijven delen hun grotere projecten en een engineer deelt zijn kennis middels een blogartikel. Het kan allemaal op EchtWerk.nl.

Patrick van der Ploeg, CEO van mede-initiatiefnemer Humares is blij met het resultaat: “In onze dagelijkse gesprekken met technici en met technische bedrijven merken we dat er behoefte is om passie, kennis en trots over ons mooie vakgebied te delen. Ik ben blij dat wij een rol kunnen spelen in het platform dat dit mogelijk maakt. Vanaf vandaag is het aan iedereen binnen de technische sector om Echtwerk.nl tot een écht succes te maken!”

Alfons Bruekers, directeur operations bij de TU/Eindhoven is één van de ambassadeurs van het eerste uur: “Technische studies staan garant voor ’n mooie baan en carrièreperspectief. De spannendste innovaties vinden plaats op de grensvlakken van techniek en maatschappij, en op de raakpunten van domeinen als bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, informatica en fysica. Het delen van inspiratie en kennis op dit vlak is hierbij erg belangrijk. EchtWerk.nl biedt eindelijk deze mogelijkheden voor de techneuten van Nederland: een social platform voor de techniek. Een prachtig initiatief waar passie centraal staat!”.

Het EchtWerk-platform blijft in ontwikkeling en de komende tijd zullen er nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd.

EchtWerk.nl is de online plek om passie voor techniek met elkaar te delen om er samen beter van te worden.

Voor meer informatie: www.echtwerk.nl

Bron: Humares, 6 januari 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.